A apărut la suprafață uriașul "pește al apocalipsei" considerat a fi un prevestitor al cutremurelor si tsunamiurilor catastrofale

Postat la: 18.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

A apărut la suprafață uriașul

Scafandrii din Taiwan au surprins recent o priveliște extrem de rară a unui pește vâslă în largul coastei districtului Ruifang din New Taipei. Cunoscuți și sub numele de "peștele cutremurului" sau "peștele apocalipsei", în folclorul japonez se crede că observarea peștilor vâslă precede un cutremur sau un tsunami.

În mod obișnuit, peștii vâslă trăiesc în ape extrem de adânci, de la aproximativ 650 la 3.300 de metri adâncime, ceea ce face ca o observare să fie atât de neobișnuită. Deși nu există o bază factuală, superstiția provine din faptul că aceste creaturi pot, se presupune, să simtă activitatea seismică iminentă și se vor ridica la suprafața apei pentru a se plafona.

În acest caz, însă, peștele plutea probabil în ape mai calde pentru că era rănit. Imaginile filmate cu fiara subacvatică, care a fost capturată de instructorul de scufundări Wang Cheng-ru, arată că avea găuri mari în corp, ceea ce a fost probabil opera unui rechin bucătar. Rechinii bucătar sunt o specie de rechini mici, cunoscuți pentru că "scobesc" bucăți cilindrice din pești mari și cetacee.

Peștele vâslă măsura aproximativ 1,80 metri lungime, ceea ce este de fapt o lungime mai mică pentru acești pești. Recunoscut de Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai lung pește înregistrat în existență, un pește vâslă adult poate crește până la 12 metri în lungime. "Probabil că era pe moarte, așa că a înotat în ape mai puțin adânci", a declarat Wang pentru Newsweek la începutul acestei luni, și că a fost prima sa întâlnire cu un pește vâslă în 15 ani de scufundări. În mod obișnuit, peștii vâslă sunt văzuți de oameni doar atunci când ajung morți pe plajă.

Dar, din nou, experții subliniază că observarea nu înseamnă niciun motiv de alarmă. "Nu există nicio dovadă științifică a unei legături, așa că nu cred că oamenii trebuie să se îngrijoreze", a explicat Hiroyuki Motomura, profesor de ihtiologie la Universitatea Kagoshima, pentru New York Post. "Cred că acești pești au tendința de a se ridica la suprafață atunci când starea lor fizică este proastă, ridicându-se în funcție de curenții de apă, motiv pentru care sunt atât de des morți atunci când sunt găsiți."

loading...
PUTETI CITI SI...