5 trucuri pentru a face curat mai repede şi mai eficient

Postat la: 13.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

5 trucuri pentru a face curat mai repede şi mai eficient

Curăţenia casei este necesară pentru a întreţine locuinţă, dar şi pentru a te bucura de confort sporit. Din păcate, întreţinerea casei şi curăţenia îţi pot consuma mult timp şi energie atunci când nu alegi cele mai bune metode şi produse.

Atunci când faci curat eficient şi rapid, te bucuri de mai mult timp pentru tine. Astfel, îţi poţi gestiona celelalte activităţi mai bine, fie că este vorba despre job, hobby-uri sau relaxare.

Dacă îţi doreşti să faci curat în casă ca la carte, fără să pierzi ore în şir sau să te epuizezi, descoperă câteva trucuri utile:

Un aspirator puternic

Ai nevoie de un aspirator puternic ca să poţi curăţa rapid podelele, canapeaua, colţurile pereţilor şi alte zone similare. Un aspirator Karcher poate fi soluţia ideală, dacă îţi doreşti un brand profesional. Poţi opta pentru diverse tipuri de aspiratoare Karcher, de la cele cu sac şi până la cele verticale. Dacă alegi un aspirator Karcher vertical te vei putea mişca cu uşurinţă prin întreaga casă.

Aspiratorul Karcher îţi va oferi rezultate profesionale în propria casă, ceea ce înseamnă că tu vei economisi timp şi resurse preţioase.

Dacă nu îţi doreşti neapărat un brand profesional, poţi opta pentru aspiratoare Philips, Rowenta sau Samsung cu specificaţii bune şi putere mare de aspirare.

De asemenea, pentru a întreţine rezultatele pe care le obţii cu aspiratorul clasic, poţi opta pentru un aspirator robot. Aspiratorul robot îşi că vrea propria hartă a casei şi va aspira toate zonele accesibile fără să fie necesară intervenţia ta. Poţi folosi astfel de aparate zilnic sau la câteva zile, pentru a întreţine curăţenia pe care o faci.

Electrocasnice care îţi uşurează viaţa

Curăţenia în casă nu este numai despre dezinfectarea şi reîmprospătarea suprafeţelor. Este şi despre organizare şi ordine. Astfel, pentru că momentul curăţeniei generale să fie mai uşor, este o idee bună să investeşti în electrocasnice moderne.

Maşina de spălat vase este un exemplu perfect de astfel de aparat. Nu va mai trebui să pierzi minute în şir zilnic pentru a spăla vase, fie că este vorba de farfurii, oale sau pahare. Maşina de spălat vase va face toată treaba pentru tine.

Uscătorul de rufe este şi el util. Dacă îţi doreşti să economiseşti timp şi să nu mai trebuiască să întinzi rufe sau să le calci foarte des, uscătorul este soluţia. Cu ajutorul uscătorului de rufe, te vei bucura de haine gata uscate imediat după spălare. În plus, foarte puţine dintre ele vor mai avea nevoie de călcat.

Rutina de curăţenie

Atunci când alegi să faci curăţenie haotic este posibil să pierzi mai mult timp sau să te trezeşti că ai uitat să te ocupi de anumite spaţii. Cu o bună organizare vei evita astfel de probleme.

Înainte de a te apuca de curăţenie, decide în ce ordine te vei ocupa de fiecare activitate. Spre exemplu, este o idee bună să ştergi întâi mobilierul, iar mai apoi să cureţi podelele. Astfel, vei putea curăţa cu aspiratorul sau mopul reziduurile de praf ce vor cădea de pe mobilier pe podea.

Organizează fiecare activitate a curăţeniei în funcţie de cameră, suprafaţă sau soluţie de curăţare. Poţi curăţa fiecare cameră pe rând, sau poţi curăţa toate suprafeţele de acelaşi tip într-o etapă. De asemenea, poţi să aplici o soluţie de curăţare pe toate suprafeţele pentru care aceasta se pretează şi mai apoi să le ştergi pe rând.

Produsele potrivite

Atunci când vrei să faci curat ca la carte, ai nevoie de produsele potrivite. De aceea, este bine să ai mereu la îndemână câteva produse de calitate, pentru fiecare tip de suprafaţă. Dacă vrei să optezi pentru câteva soluţii absolut necesare şi nu îţi doreşti prea multe produse, alege în funcţie de camere. Un produs pentru bucătărie, un produs pentru baie, unul pentru mobilă şi unul pentru podele alcătuiesc trusa esenţială de produse de curăţenie.

Cu ajutorul produselor potrivite vei îndepărta urmele şi reziduurile mult mai repede, fără să trebuiască să insişti în anumite zone. De asemenea, este o idee bună să aplici produsele din timp şi să le laşi să acţioneze 10-15 minute înainte de a şterge.

Accesorii de calitate

Nu numai produsele dictează cât de repede şi eficient vei face curat, ci şi accesoriile. Pămătuful pentru praf, mopul, lavetele, toate trebuie să te ajute să cureţi mai uşor şi mai rapid.

Este o idee bună să testezi mai multe accesorii de acest fel înainte de a le alege pe cele pe care vrei să le foloseşti pe termen lung. Optează pentru materiale lavabile, care nu lasă urme şi care reţin reziduurile, în loc să le împrăştie.

Nu uita să speli de mână sau la maşină toate lavetele folosite, pentru că la fiecare curăţenie să ai la dispoziţie accesorii curate.

Curăţenia nu trebuie să însemne stres şi agitaţie. Cu ajutorul electrocasnicelor şi aparatelor potrivite, dar şi al unei organizări eficiente poţi să faci curat rapid şi impecabil în întreaga locuinţa.

loading...
PUTETI CITI SI...