4 principii de urmat cand creezi o pictura pe numere

Postat la: 17.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

4 principii de urmat cand creezi o pictura pe numere

Pictura pe numere castiga din ce in ce mai multa popularitate in secolul XXI-lea. Acesti hobby permite tuturor sa-si dezlantuie potentialul creativ, chiar daca nu au suficienta experienta sau talent. Cu ajutorul unei picturi pe numere vopsesti conform principiului „all inclusive" - orice set pentru pictura la domiciliu include deja tot ce ai nevoie: cutii numerotate de vopsele, mai multe perii, instructiuni, o lista pentru verificarea nuantelor si desigur panza intinsa pe sasiu.

Pictura pe numere castiga din ce in ce mai multa popularitate in secolul XXI-lea. Acesti hobby permite tuturor sa-si dezlantuie potentialul creativ, chiar daca nu au suficienta experienta sau talent. Cu ajutorul unei picturi pe numere vopsesti conform principiului „all inclusive" - orice set pentru pictura la domiciliu include deja tot ce ai nevoie: cutii numerotate de vopsele, mai multe perii, instructiuni, o lista pentru verificarea nuantelor si desigur panza intinsa pe sasiu.

Pictez dupa reguli sau nu?

Desigur, arta contemporana nu are instructiuni clare ce se poate si ce nu, fiecare alegand regulile sale dupa care sa se conduca cand picteaza tablouri pe numere.

Totusi, inainte de a incepe sa despachetezi cutia ravnita cu panza si vopsele, merita sa studiezi macar un pic despre metodele cum sa pictezi mai bine.

Deja atunci cand stapanesti foarte bine tehnicile de baza ale acestui tip de pictura, vei putea sa dezvolti bagajul tehnicilor si a propriilor reguli. Mai mult, nu exista atat de multe tehnici de baza care faciliteaza procesul numit pictura.

Exista 4 principii ale pictarii pe numere. Acestea includ:

  • De la deschis spre inchis

Pictand zonele albe, galbene, albastre sau roz la inceput, vei evita pete accidentale. La urma urmei, este mult mai usor sa stergi sau sa suprapui o nuanta pastelata peste o alta culoare decat o culoare palida peste una intunecata.

  • De la mare la mic 

Daca desenezi mai intai toate detaliile mari ale imaginii prin numere, atunci nu numai ca vei evita cele mentionate mai sus, dar poti apoi aranja corect nuantele si sa desenezi micile detalii mai usor. Deci, va fi mai usor sa compari „lucrurile mici" cu principalele pete semantice ale imaginii.

  • De la centru spre margini

Miscandu-te in aceasta directie, cu siguranta nu vei pata modelul deja desenat de pe margine cu maneca camasii sau cu cotul.

  • De sus in jos

Aceasta metoda de deplasare pe panza iti permite, de asemenea, sa nu stergi vopseaua deja aplicata cu coatele. Daca urmezi acest sfat, zona deja vopsita se va usca in timpul procesului de aplicare, iar cand vei ajunge la marginea de jos, partea superioara a picturii va fi deja uscata de tot.

Se spune ca "Oricine poate deveni artist". Astazi, este un motto mai relevant ca niciodata.

Fiecare persoana, fara ca sa aiba studii si experiente artistice, poate picta. Cum? Cu ajutorul diferitor picturi pe numere. Incearca si tu si convinge-te!

loading...
PUTETI CITI SI...