10 sfaturi pentru a alege mobilă de calitate

Postat la: 19.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

10 sfaturi pentru a alege mobilă de calitate

Atunci când cumperi mobilă, fie din necesitate, fie pentru renovarea casei, pot apărea multe îndoieli în a recunoaște calitatea, durabilitatea, confortul și altele. Pentru a te îndruma să iei decizia corectă de cumpărare și să eviți frauda și înșelăciunea, împărtășim câteva sfaturi pentru identificarea mobilierului de bună calitate.

Achizițiile pe care le facem pentru casă sunt mai degrabă o investiție decât o cheltuială. Nu trebuie să greșim .

1. Măsurarea spațiului

Măsoară spațiul care va fi atribuit unei piese de mobilier și ia o ruletă pentru a măsura obiectul de mobilier pe care vrei să îl cumperi, ca să vezi dacă are o dimensiune adecvată.

Mulți măsoară ochiometric, ceea ce funcționează, de asemenea, dar câteodată trebuie să iei măsurători reale și exacte pentru a evita orice tip de eroare.

2. Înțelege stilul

Înainte de a cumpăra orice piesă de mobilă, recomandăm determinarea stilului casei pentru a alege piessele care provoacă armonie vizuală. Dacă ai o casă minimalistă, vei căuta mobilier în acel stil.

În plus, trebuie să determini culoarea sau tonul pe care vrei să le ai sau să le combini.

3. Vizualizare

Trebuie analizat dacă mobila este o investiție sau doar o cheltuială. Pentru aceasta, trebuie vizualizate utilizarea mobilierului și funcția acestuia în casă. Amintește-ți, de asemenea, că poți cumpăra mobilier la mâna a doua.

4. Piele

Pe piață poți găsi mai multe tipuri de piele, de la originale până la imitații și chiar ecologice.

Atunci când cumpărați o piesă de mobilă cu piele, trebuie luate unele măsuri de precauție:

 - Solicită actul mobilierului și compară dacă este același tip de finisaj.

- Apasă: atunci când este apăsată, ridurile materialului ar trebui să se formeze ca la orice altă piele.

- Mirosul este foarte caracteristic și nu poate fi imitat.

- Când este întinsă sau îndoită, pielea își păstrează forma originală.

- Ignoră culoarea: o piele naturală poate fi vopsită în orice culoare.

- Pielea respinge inițial apa. Dacă pui o picătură, inițial rămâne la suprafață și apoi se absoarbe puțin câte puțin.

5. Lemn

Când cumperi mobilier din lemn, trebuie să stabilești tipul de lemn. Dacă este național, importat, alb, moale sau dur.

Aceasta indică faptul că toate materialele trebuie să fi fost tratate pentru a fi rezistente la lovituri, ciuperci, insecte și umiditate și, de asemenea, trebuie fumigate. Ar trebui să cauți lemn rezistent, cum ar fi stejarul.

6. Metale

La alegerea mobilierului metalic, acesta ar trebui să fie din oțel inoxidabil. Acesta este tipul de oțel utilizat în bucătării și cuptoare și este foarte rezistent la umiditate.

7. Marmură

Marmura este întotdeauna rece, atunci când o atingi ar trebui să o simți. Primul indiciu că este o marmură reală are temperatura sa.

De asemenea, indică faptul că este o piesă care nu se va demoda, dar cu care trebuie să fii foarte atent la zgârieturi.

8. Corp de iluminat

Perioada de garanție, tipul de bec pe care îl folosești, de unde poți cumpăra piese de schimb, modul în care acesta este schimbat și intensitatea iluminatului sunt câteva dintre întrebările care ar trebui puse înainte de a cumpăra corpul de iluminat de acasă.

În același mod, trebuie luat în considerare materialul cu care este făcută lampa, deoarece dacă este din plastic care nu este foarte rezistent, se poate topi sau, dacă este din metal, se poate supraîncălzi și provoca unele accidente.

9. Covoare

Având măsurătorile spațiului pe care vrei să îl ocupe covorul este primul pas înainte de a face o achiziție.

Specialiștii sfătuiesc ca, după o măsurare, să cauți un covor standard care să se potrivească cel mai bine spațiului.

De asemenea, ei recomandă analizarea traficului care va trece pe covor, deoarece dacă va fi folosit în fiecare zi, materialul trebuie să fie rezistent.

Multe dintre covoare au căptușeală interconectată în textura lor, aceasta poate fi spumă, fibră sau burete. Când cumperi, ar trebui să întrebi despre durabilitate și rezistență.

Pe piață poți găsi, de asemenea, opțiuni de materiale antialergice și multe altele care răspund nevoilor de utilizare. La fel, trebuie să analizezi și alți factori cu privire la modul în care se spală, cum se estompează și se îngrijește în general.

10. Canapea

Atunci când cumperi o canapea, trebuie să iei în considerare câțiva parametri:

- Ar trebui să soliciți perioada de garanție pe care o are mobila și ce acoperă.

- Solicită o probă pentru a vedea calitatea țesăturii de tapițerie și dacă este rezistentă.

- Întreabă despre tipul de lemn din structură și dacă a fost tratat corect pentru a fi durabil.

- Calitatea arcurilor este importantă, la fel și calitatea bureților. Specialiștii recomandă să cauți bureți de bună calitate pentru a prelungi durata de viață a mobilierului.

Transport. După efectuarea achiziției, este important să se analizeze tipul de transport, deoarece este perioada în care o piesă de mobilier poate fi deteriorată mai mult.

Locație. Multe piese de mobilier se degradează atunci când sunt în contact permanent cu apa; locația fiecărei piese de mobilier ar trebui analizată pentru a-și prelungi durata de viață utilă. De exemplu, un covor din baie care va fi întotdeauna umed va avea o perioadă de valabilitate mai scurtă.

Detalii. Detalii precum tipul de balamale sunt importante într-o piesă de mobilier, deoarece trebuie să reziste frecvenței de utilizare.

loading...
PUTETI CITI SI...