Se cere falimentul lui Dinamo! Poli Timisoara vrea banii pe Dorin Rotariu

Postat la: 21.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Se cere falimentul lui Dinamo! Poli Timisoara vrea banii pe Dorin Rotariu

Oficialii celor de la Politehnica Timisoara SA, fosta Fotbal Club Timisoara SA, au depus o cerere la Tribunalul Bucuresti prin care au cerut insolventa echipei Dinamo 1948 SA, care este finantata de catre Ionut Negoita si antrenata de Mircea Rednic.

Potrivit jurnalistilor de la supervizor.ro, cei care au oferit si informatia, clubul din soseaua "Stefan cel Mare" a mai beneficiat o data, în ultimii 5 ani, de avantajul insolventei, drept pentru care acum nu mai poate intra într-o astfel de procedura de reorganizare financiara si risca falimentul! Sigur, decizia este acum în mâna judecatorilor.

Cum a ajuns Poli Timisoara sa ceara falimentul lui Dinamo? Dinamo trebuia sa le achite timisorenilor cota de 50% din indemnizatia de transfer a lui Dorin Rotariu la FC Bruges, dar nu mai putin de 270.000 de euro + TVA, aceasta fiind suma garantata conform acordului de transfer, astfel cum a fost asumat de ambele parti si de comun acord.

"Conform celui mai recent raport de activitate al lichidatorului judiciar care se ocupa de falimentul Politehnica Timisoara SA, suma pe care Dinamo ar trebui sa o plateasca este de minimum 270.000 euro + TVA, bani care au legatura cu transferul lui Dorin Rotariu la FCS Bruges", se arata în sursa citata.
Lichidatorul judiciar spera în ianuarie 2019 ca cele doua parti sa ajunga la o întelegere, numai ca cererea de faliment depusa luni, 18 martie 2019, dovedeste ca nu a fost cale de negociere.

Mai mult, tot atunci, în prima luna a anului, s-a dispus alegerea unui birou de avocatura care avea drept tinta ajungerea la un numitor comun cu oficialii "câinilor" pentru ca banii sa fie achitati de buna voie. În afara acestei probleme pe care o au cu timisorenii, cei de la Dinamo mai au pe cap si procesul care s-a declansat acum doi ani. În februarie 2017, Parchetul Bucuresti a început o ancheta legata de modul în care clubul bucurestean a iesit din insolventa.

Tribunalul Bucuresti a decis, la 24 septembrie 2015, închiderea procedurii de insolventa si reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administreaza clubul de fotbal din Liga 1. Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolventa a fost înregistrat în 13 mai 2014, la Tribunalul Bucuresti. Clubul condus de Ionut Negoita a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie, cu doua luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de catre instanta.

Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adica 4,48 la suta din suma aferenta masei credale, care se ridica la momentul intrarii în insolventa la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

loading...
PUTETI CITI SI...