Scandal-monstru. Daniel Ghiță a depus plângere penală, pe numele Elisabetei Lipă. Luptătorul acuză fosta canotoare de corupție: „Milioane de euro, bani publici, deturnați!"

Postat la: 24.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Scandal-monstru. Daniel Ghiță a depus plângere penală, pe numele Elisabetei Lipă. Luptătorul acuză fosta canotoare de corupție: „Milioane de euro, bani publici, deturnați!

Scandal major la nivelul Agenției Naționale pentru Sport, condusă de către fosta canotoare Elisabeta Lipă. Daniel Ghiță, deputat PSD, a ieșit la atac.

„Au trecut aproape trei luni de zile de când am fost amenințat de gruparea Jempo, public, că mi-am permis să afirm public, faptul că voi cere premierului Marcel Ciolacu să investigheze banii publici alocați Federației de Kempo. E o federație ilegală, la fel și premierile, campionatele, care sunt fictive etc.

Am spus public, Federația de Kempo e ilegală, lucru pe care îl știe și doamna Elisabeta Lipă și toată România, de pe vremea când Elisabeta Lipă era ministru al Sportului, la MTS. Kempo, federație de amatori, fără nicio performanță, era protejată, dar de cine??? (...)

Noaptea minții! Deși cei de la Kempo sunt niște amatori mediocri, fără o tehnică de bază, fără sportivi de valoare. Nu ai cum să ai o federație cu 72 de ramuri de sport! O făcătură din anul 2009, care sifonează bani publici", a declarat Ghiță.

Potrivit lui Daniel Ghiță, deși banii ajungeau de la ANS, condusă de către Lipă, la Federația de Kempo, sportivii făceau deplasările, efectuau toate cheltuielile din propriul buzunar. În baza sesizărilor primite de la sportivi, Ghiță a depus plângere la Direcția Națională Anticorupție (DNA). De asemenea, fostul luptător a depus pe numele lui Amatto Zaharia plângere pentru amenințare, la Parchetul General.

„Oricât minte, minimalizează, este vorba de milioane de euro, bani publici deturnați de la bugetul statului român! Mergea bine, până nu a descoperit Ghiță rețeta de sifonat bani publici? Ai relații la #ANS și încasezi 10.000€ pe o luptă, printr-un club pe afară, și gata e campionatul mondial.

Sportivi mediocri, fără nici o valoare, erau plătiți cu bani grei, mai mult decât olimpicii României!

Vă anunț că avocații mei, deja au pregătit cererea de chemare în judecată pe numele doamnei Elisabeta Lipă, cat și pentru Amatto Zaharia! Le voi cere daune morale, peste 350.000€ pe caz! Avocații decid totul. Mai urmează și alții care m-au defăimat.

În caz de câștig, acești bani îi voi dona sportivilor, care au fost marginalizați, hărțuiți, și nu au resurse să se antreneze.

(...) Nu am găsit acel campionat Kempo din Las Vegas, unde au încasat 630.000 Lei premieri! Kempo a încasat aproximativ 10 milioane de euro în 5-6 ani! O federație de amatori, ilegală pe teritoriul României!", a declarat Ghiță, printre altele, pe pagina sa de Facebook.

Până acum, Lipă a preferat să nu comenteze pe marginea acestui subiect. Reprezentanți ai presei încă așteaptă precizări de la oficialul ANS, în baza legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public.

loading...
PUTETI CITI SI...