S-a decis unde se joacă finala Cupei României din acest sezon

Postat la: 08.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

S-a decis unde se joacă finala Cupei României din acest sezon

Comitetul Executiv al FRF a hotărât ca ultimul act al Cupei României să se dispute pe Arena Naţională. Finala va avea loc la data de 27 mai.

Oficialii celor de la CS U Craiova, echipă care aproape sigur se va califica în finala competiţiei KO după ce a învins pe FC Botoşani cu 5-1 în prima manşă a semifinalelor, ar fi dorit ca meciul cu trofeul pe masă să aibă loc în Bănie, pe noul stadion, însă planurile Federaţiei au fost altele. Conform Digi Sport, şefii fotbalului românesc au decis ca ultimul act să se joace pe Arena Naţională, cel mai important stadion al ţării, pentru a nu crea un avantaj considerabil trupei lui Devis Mangia. În cealaltă semifinală, Hermannstadt a învins-o în manşa tur pe Gaz Metan Mediaş, cu 1-0

Totuşi, craiovenii au primit organizarea Supercupei României, prima partidă din noul sezon. Decizia de acum a federalilor este însă pe placul ultraşilor olteni care au explicat printr-un comunicat că nu doresc ca finala Cupei să se desfăşoare pe OZN-ul din Craiova.

"Comunicat Finala Cupei României 2018

Referitor la informaţiile tot mai credibile care spun că finala Cupei României urmează să se joace pe Stadionul Ion Oblemenco, poziţia Sezione Ultra' este următoarea:

Suntem încântaţi de ideea că Ştiinţa ar putea să joace o finală de Cupă acasă, pe cel mai frumos stadion din România, dar nu suntem de acord ca asta să se întâmple în acest sezon.

Suntem încântaţi pentru că, având deja 11 finale jucate toate în Bucureşti, iar 5 dintre ele chiar împotriva unor echipe din capitală, considerăm că şi Craiova merită să organizeze finale de Cupă, la fel cum au făcut-o şi alte oraşe din provincie. Pe de altă parte, nu considerăm că este corect faţă de celelalte echipe ca, abia acum, când suntem deja cu un picior in finală, să se stabilească jucarea finalei pe Stadionul nostru.

În concluzie, cerem clubului Universitatea şi Primăriei să refuze o eventuală propunere de disputare a finalei din acest sezon la Craiova şi să propună, în schimb, Federaţiei organizarea finalei din 2019 pe Stadionul Ion Oblemenco. Dacă nu pentru că aşa este corect, măcar pentru că o astfel de decizie neinspirată ar aduce prejudicii de imagine clubului nostru. În caz contrar, luăm în calcul toate variantele de protest.

Considerăm că astfel de situaţii pot fi uşor evitate de FRF care ar trebui să anunţe locul de disputare al finalei dacă nu înainte de începerea Cupei, măcar în fazele incipiente ale acesteia. Pentru acest sezon, cea mai înţeleaptă decizie este ca finala să se joace pe Arena Naţională, stadion a cărui medie de spectatori a fost şi o să fie depăşită de fiecare dată când acolo joacă Universitatea Craiova.

Sezione Ultra 2000", a fost mesajul galeriei celor de la CS U Craiova. În schimb, Marcel Popescu i-a contrazis pe fani, a transmis că CS U Craiova ar trebui să joace finala pe propriul teren, iar clubul a luat imediat atitudine şi a anunţat că se dezice de poziţia preşedintelui.

loading...
PUTETI CITI SI...