Planul lui Nicolae Dica! Cum vrea tehnicianul sa readuca titlul la FCSB, dupa trei sezoane ratate

Postat la: 14.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Planul lui Nicolae Dica! Cum vrea tehnicianul sa readuca titlul la FCSB, dupa trei sezoane ratate

Fotbalistii de la FCSB au terminat deja cu vacanta si s-au reapucat de antrenamente. Dupa vizita medicala, care s-a derulat luni la Institutul National de Medicina Sportiva din Bucuresti, ros-albastrii au dat drumul si la antrenamente.

Prima sedinta de pregatire, a sezonului 2018-2019, s-a petrecut marti dimineata la baza din Berceni. Dupa trei sezoane ratate pe plan intern, în care s-au vazut învinsi, pe rând, de Astra, FC Viitorul si CFR Cluj, vicecampionii nici nu concep sa nu câstige un nou titlu.

De fapt, aceasta este marea ambitie a lui Nicolae Dica. Tehnicianul, în vârsta de 38 de ani, a primit un nou credit si vrea sa demonstreze ca este capabil de performante si pe plan intern.

"Nick", cum este "alintat" de catre jucatori, a acceptat conditiile de performanta impuse de finantatorul Gigi Becali, dar a pus si piciorul în prag si a cerut autoritate totala asupra lotului, pe care a si primit-o.

Astfel, înca din vacanta, Dica l-a exclus din lot pe Alibec, masura ireversibila, dupa care a început "sa taie în carne vie" înca de la prima revedere cu fotbalistii. Pentru ca nu a venit la vizita medicala, asa cum i s-a transmis, William de Amorim a fost amendat de Dica, cel care a mai decis si ca nu se va mai baza pe brazilian de acum înainte.

Dica a dorit sa dea astfel niste semne clare jucatorilor ca nu va mai tolera niciun fel de gesturi de indisciplina din partea nimanui, indiferent de nume. De altfel, acesta a fost capitolul la care FCSB a avut mari probleme în sezonul trecut.

Si MM Stoica, directorul sportiv al ros-albastrilor, a vorbit despre faptul ca la FCSB este nevoie de o schimbare majora. "Nu este un sezon nereusit... pentru cei care îsi pun întrebari de ce continua Dica. E mai important decât câstigarea titlului sa te califici în grupele unei competitii continentale si vom vedea acum daca va reusi si CFR. Când tu califici în patru meciuri echipa în primavara europeana (n.r. în sezonul trecut din Europa League), atunci se poate spune ca, din cel mai important punct de vedere, sezonul a fost reusit. Trebuie într-adevar sa luam campionatul, asta e lucrul cert.

La noi cred ca va fi foarte important sa nu se mai discute de un jucator sau de altul si sa se discute în editia 2018-2019 de echipa", a spus MM Stoica.

Jucatorii prezenti la vizita medicala: Pintilii, Morutan, Robert Ion (U19), Vlad, Ov. Popescu, Fl. Coman, Fl Tanase, Cana (U19), Baciut (U19), Cristi Dumitru (U19), Gaman, Ducan (portar), Daniel Toma (U19), Momcilovic, Planic, Morais, Balgradean, Ianis Stoica, Lucian Filip.
Au lipsit: Balasa, Man, Benzar, Budescu, Nedelcu, Qaka si Gnohere.

De la reunire au mai lipsit Alibec, care nu face parte din lot, dar si De Amorim, Teixeira, si Jakolis. Portughezul nu a semnat înca prelungirea si este liber de contract în acest moment, iar croatul ar trebui sa se întoarca dupa împrumutul la Apollon. Jakolis are contract cu FCSB pâna în 2020 si, chiar daca cipriotii au vrut optiunea de cumparare, croatul vrea sa se întoarca în România. De Amorim ar trebui si el sa revina dupa împrumutul în Turcia, la Kayserispor.

Primul cantonament al trupei lui Nicolae Dica va fi la Brasov, în perioada 15-28 iunie. Apoi, pe 1 iulie, vicecampioana României va pleca în Olanda, unde va sta pâna pe 14 iulie. Ros-albastrii au deja programate doua amicale. Cu Ajax Amsterdam, pe 7 iulie, de la 20:00 (ora României), în localitatea Hattem si cu PAOK, echipa lui Razvan Lucescu, pe 9 iulie.

Ros-albastrii au mai perfectat un amical, în compania belgienilor de la FC Bruges, campioanei Belgiei. Astfel, vicecampionii s-ar putea întâlni cu Dorin Rotariu, jucator care va reveni la Bruges, dupa împrumutul la Mouscron.

loading...
PUTETI CITI SI...