În zilele de 3-5 mai, "Primii pași în atletism" pe Stadionul Iolanda Balaș: CUPA CAPITALEI PENTRU COPII

Postat la: 26.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

În zilele de 3-5 mai,

Proiectul "Primii pași în atletism" este o poveste frumoasă. Dar o poveste care nu începe cu "a fost odată", ci cu va fi să fie. Va fi să fie o vreme în care mari campioni își vor aduce aminte cum a început frumoasa lor cursă spre medaliile olimpice sau spre titlurile de campioni mondiali, cum într-un început de mai al anului 2019, au auzit pentru prima oară zgomotul unui pistol de start sau când li s-a măsurat pentru prima oară lungimea săriturii la groapa cu nisip.

Pornit ca un proiect de sprijinire a atletismului românesc, aflat în ultimii ani în declin, "Primii pași în atletism" și-a propus încă de la început să încerce să suplinească slaba preocupare pentru activitatea de selecție, pentru atragerea către "sportul sporturilor" a cât mai multor copii din întreaga țară.
Demersului, inițiat de Sorin Panait, i s-au alăturat nume celebre ale atletismului românesc, printre care și campioana olimpică Paula Ivan, în prezent profesor universitar, a cărei poveste a început într-un mod similar.

Paula a fost remarcată pentru agilitatea cu care arunca mingea de oină, iar primul său antrenor se gândea inițial că va scoate din ea o strașnică aruncătoare de suliță, care să calce pe urmele Mihaelei Peneș. Și a călcat, în sensul că a ajuns campioană olimpică, dar nu la aruncarea suliței, ci la 1500 m. Iată de ce Paula știe cel mai bine cât important este să reușești să-i atragi pe copii pe stadionul de atletism, să-i faci să dorească să se depășească pe ei înșiși în primul rând, iar, mai apoi, proba preferată sau potrivită și rezultatele, medaliile vor veni de la sine.

La acest model se raportează și Cupa Capitalei, noul eveniment atletic destinat celor mici desfășurat în cadrul proiectului "Primii pași în atletism" în zilele de 3-5 mai 2019. Întrecerile sau fost programate pe Stadionul de atletism Iolanda Balaș, și vor fi completate de work shop-uri, în care specialiști cu ștate vechi în străinătate, în activitatea de selecție și pregătire a copiilor, vor prezenta noi metode și modalități de abordare a pregătirii sportive la copii și vor modera dezbateri între antrenorii din întreaga țară care vor participa la eveniment. Vă prezentăm alăturat programul general și desfășurarea concursurilor programate în primul weekend după Paște.

loading...
PUTETI CITI SI...