Mircea Lucescu îi critica pe turci, a caror nationala o antreneaza. Ce spune despre naturalizari în lotul Romaniei?

Postat la: 15.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Mircea Lucescu îi critica pe turci, a caror nationala o antreneaza. Ce spune despre naturalizari în lotul Romaniei?

Tricolorii au fost laudati de Mircea Lucescu, dupa remiza obtinuta cu Serbia, în a doua etapa din Liga Natiunilor, având în vedere ca pe Maracana din Belgrad se obtin greu puncte.

"Il Luce", care este selectioner al Turciei, sustine ca acum e momentul, mai mult decât oricând, ca FRF sa puna mai mult accent pe echipa nationala si face o comparatie cu ceea ce se întâmpla în Turcia. Antrenorul de 73 de ani sustine ca ar dori mai multa atentie pentru nationala decât pentru echipele de club.

"Rezultatul pe care l-au facut la Belgrad este excelent. Din pacate, acel 0-0 acasa, cu Muntenegru, ne tine cam departe de sefia grupei. E important, totusi, sa punem în prim-plan echipa nationala, sa lasam putin cluburile în spate. În Turcia nu se întâmpla asta. Echipa nationala intereseaza doar doua zile, iar cluburile acestea folosesc numai jucatori straini care creeaza multe obstacole echipei nationale", a spus Mircea Lucescu.

Lucescu sustine si naturalizarea unor jucatori straini din Liga 1, dupa ce s-a vorbit, în mai multe rânduri, despre aceasta posibilitate. "Il Luce" face o comparatie si cu nationala Frantei din urma cu 34 de ani, care a devenit campioana europeana doar cu jucatori de origine franceza. În schimb, fotbalistii care au câstigat titlul mondial în acest an, cu nationala "Cocosului galic" au origini în 10 tari. Chiar si antrenorul Igor Stimac, fost fundas al Croatiei, a întrebat, amuzat, înainte de marea finala: "Stie cineva cu cine jucam finala?"

"Nu mai sunt echipe mici, sunt echipe cu jucatori foarte bine pregatiti, cu jucatori care pot fi nationalizati, deci care pot primi pasaportul tarii respective. Daca vedeati echipa Frantei din 1984 si echipa de acum a Frantei, va dati seama ce s-a schimbat în lumea fotbalului", a spus Mircea Lucescu.

În primele doua meciuri din Liga Natiunilor, România a remizat "acasa" cu Muntenegru, 0-0, iar apoi a facut egal si pe terenul Serbiei, la Belgrad, scor 2-2.

loading...
PUTETI CITI SI...