Joseph McClain a spus, de pe patul de spital, motivul din spatele atacului sângeros din Brăila: "S-au luat la ceartă cu noi pentru că sunt negru"

Postat la: 17.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Joseph McClain a spus, de pe patul de spital, motivul din spatele atacului sângeros din Brăila:

Joseph McClain (24 de ani), unul dintre cei doi baschetbalişti americani înjunghiaţi sâmbătă spre duminică în Brăila, a avut prima reacţie după incidentul reprobabil. Spune că el şi colegul lui, Darrel Bowie, nu au făcut nimic greşit şi că au fost, de fapt, victimele unui atac rasist.

Operat de urgenţă ca urmare a loviturilor de cuţit primite noaptea trecută, McClain a vorbit, de pe patul de spital, despre incidentul provocat de membrii unul clan interlop din Brăila: "S-au luat la ceartă cu noi pentru că sunt negru. Nu avea vreun argument. Nu am spos nimic. Eram acolo şi încercam să ne simţim bine", le-a spus baschetbalistul american celor de la Antena 3, înainte să nege că întreg conflictul ar fi plecat de la o femeie care ar fi iubita unuia dintre interlopi: "Nimeni nu a avut nicio treabă cu ea".

Dacă McClain a rămas la spitalul din Brăila, rănile sale nefiind foarte grave, Bowie a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, dar şi starea sa este una bună: "În acest moment, starea celor doi jucători este stabilă. Viaţa lor este în afara pericolului. Acest aspect este cel mai important! Am vorbit cu jucătorul nostru rămas în spital în Brăila. Medicii nu ne-au permis să stăm prea mult la discuţii. E normal, au trecut doar câteva ore de când s-a terminat operaţia!

Cu Darrel, situaţia a fost diferită, intervenţia a fost diferită. Şi el e în afara pericolului, dar la Bucureşti va beneficia de o aparatură mai performantă care să îi monitorizeze starea de sănătate şi să îl ajute la recuperare. La el au fost mai multe plăgi înjunghiate şi a fost mai complicat. Oamenii din club care au fost alături de el la Brăila, din momentul în care au aflat de scandal şi până la transferul la Floreasca, au discutat cu el. E conştient şi a spus, la fel ca şi Joseph, că durerile sunt foarte mari!, a declarat Cătălin Ştefănescu, antrenorul de la Cuza Sport.

Loviţi cu pumnii, picioarele şi sticlele, baschetbaliştii americani au fost înjunghiaţi, iar ziariştii brăileni notează că bodyguarzii nu doar că nu au aplanat conflictul, ba chiar s-au numărat printre agresori, lucru confirmat de martorii oculari în faţa anchetatorilor.

După ce toţi martorii au fost audiaţi, Poliţia l-a identificat pe Daniel Gabriel Husein, un interlop local revenit de curând din Spania, drept principal suspect, iar ancheta se află în derulare. Recunoscut pentru brutalitatea sa, cel poreclit "Dasaev" s-a întors în oraş în 2014, după ce a fost condamnat în Spania şi România pentru fapte de proxenetism şi viol. La audieri, el a fost identificat de martori şi de prietenii baschetbaliştilor americani, iar acum este căutat pentru a fi reţinut.

loading...
PUTETI CITI SI...