Fotbalistul care are o avere mai mare decât Messi, Ronaldo și Neymar la un loc

Postat la: 18.03.2018 08:36 | Scris de: ZIUA NEWS

Fotbalistul care are o avere mai mare decât Messi, Ronaldo și Neymar la un loc

Mathieu Flamini, mijlocaşul francez care a semnat săptămâna trecută cu echipa spaniolă Getafe, este prezentat de ziarul Marca drept "cel mai bogat" fotbalist din lume.

Fotbalistul a iniţiat foarte discret această afacere în urmă cu zece ani, împreună cu un asociat italian. Cu mai multe milioane de euro, el a lansat acest startup specializat în producerea acidului levulinic, o moleculă extrasă din deşeurile vegetale şi prezentată ca un posibil înlocuitor al petrolului.

Flamini este coproprietarul acestei firme cu sediul în Olanda, care produce în Italia şi s-a extins în Statele Unite.Calitatea de coproprietar al acestei firme l-a adus anul 2017 pe Flamini în atenţia anchetei "Paradise Papers", aminteşte presa franceză. Potrivit acestei anchete, Flamini ar fi acţionarul mai multor firme cu sediul în Malta şi în Insulele Virgine Britanice şi ar fi legat de oligarhul rus Alişer Usmanov, acţionar al lui Arsenal. Fotbalistul nu a comentat niciodată aceste dezvăluiri.

Până acum, Faiq Bolkiah era considerat cel mai bogat fotbalist din lume. El evoluează în prezent la echipa de juniori a lui Leicester, după ce a trecut înainte pe la Chelsea. El este nepotul sultanului Bruneiului, Hassanal Bolkiah, cel care are o avere de peste 15 miliarde de dolari.

loading...