Fotbal: Olympique Marseille, calificată în finala Europa League

Postat la: 04.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Fotbal: Olympique Marseille, calificată în finala Europa League

Olympique Marseille s-a calificat în finala Europa League la fotbal, joi seara, deşi a fost învinsă de RB Salzburg cu scorul de 2-1 (0-0, 2-0), după prelungiri, la Salzburg, în manşa secundă a semifinalelor.

Olympique Marseille, care a câştigat cu 2-0 în tur, a obţinut calificarea graţie golului reuşit de Rolando (116), însă după o mare eroare de arbitraj. Salzburg a reuşit să marcheze de două ori în primele 20 de minute ale reprizei secunde, prin Amadou Haidara (53) şi Bouna Sarr (65, autogol), dar OM a înscris golul calificării în prelungiri, după un corner acordat în mod eronat oaspeţilor.

Dabbur (13) a avut prima oportunitate a gazdelor, dar Pele a fost la post. Echipa antrenată de Rudi Garcia a ratat prin Sanson (17), însă prima repriză nu a fost una prea spectaculoasă.

Oaspeţii au început mai bine repriza secundă şi au creat pericol prin Ocampos (46) şi Germain (49), dar campioana Austriei a reuşit să deschidă scorul prin Haidara (53), al capătul unei curse de 40 de metri. RB Salzburg a atacat în valuri şi a ratat prin André Ramalho (58), Dabbur (59), după care a venit şi al doilea gol, Sarr deviind în proprie poartă şutul lui Schlager (65).

Gazdele au mai avut o situaţie notabilă, prin sud-coreeanul Hwang (71), dar şi oaspeţii au fost aproape de a înscrie, însă Thauvin (73) a nimerit bara. Meciul a ajuns în prelungiri, unde OM a avut prima situaţie, însă şutul lui Zambo Anguissa (92) a trecut pe lângă ţintă.

Caleta-Car (99) a ratat o mare ocazie pentru austrieci, portarul Pele având o intervenţie salvatoare, după care Rolando (116) a marcat golul calificării echipei din Marsilia, din cornerul lui Payet. Salzburg a ajuns la 39 de meciuri consecutive fără eşec pe teren propriu. În finala Europa League, Olympique Marseille o va întâlni pe Ateltico Madrid, în data de 16 mai, la Lyon, după ce ibericii au eliminat-o pe Arsenal (1-1 şi 1-0).

loading...
PUTETI CITI SI...