Controversa trassexualilor la Jocurile Olimpice - O jucătoare de volei a rămas paralizată, cu leziuni cerebrale, din cauza unui adversar transsexual

Postat la: 02.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Controversa trassexualilor la Jocurile Olimpice - O jucătoare de volei a rămas paralizată, cu leziuni cerebrale, din cauza unui adversar transsexual

O jucătoare de volei lăsată parțial paralizată de un adversar transsexual a criticat Jocurile Olimpice din cauza controversei privind boxul. Payton McNabb avea 17 ani când o minge lovită cu forță de un adversar transsexual a lovit-o în față, a aruncat-o la pământ și a lăsat-o inconștientă.

Jucătoarea transsexuală de 1,70 m a râs de încântare, a declarat McNabb, după ce a trimis-o la podea. La fel au făcut și alți jucători din echipa adversă.

McNabb a rămas cu leziuni cerebrale și paralizie pe partea dreaptă, ceea ce i-a pus capăt visurilor de a obține o bursă universitară la volei și i-a îngreunat capacitatea de a merge.

Ea a declarat pentru DailyMail.com că este "dezgustător" faptul că doi boxeri care nu au trecut testele de gen au fost autorizați să lupte împotriva femeilor la Jocurile din acest an de la Paris.

Ea se teme că femeile ar putea suferi răni mai grave decât ale ei.

Ea a spus: "Există o diferență biologică între cele două [femei trans și femei], există o diferență în sport din cauza acestui lucru în primul rând.

'Este periculos ca cele două [sexe] să concureze împreună, și pur și simplu nu este ok. Sunt dezgustată de acest lucru, personal. Acest lucru este greșit din punct de vedere moral și rău.

Ea a adăugat: "Aceste femei au muncit atât de mult și s-au antrenat neobosit pentru a ajunge până la Jocurile Olimpice, totul pentru a putea fi lovite în față de un bărbat.

"Era ilegal ca bărbații să bată femeile, iar acum oamenii pun asta la televizor și se uită la asta. Este o realitate atât de ciudată în care trăim acum".

Imane Khelif din Algeria și Lin Yu-Ting din Taiwan au primit interdicția de a participa la Campionatul Mondial de Box Feminin din martie anul trecut de la New Delhi, deoarece nu au trecut testele de eligibilitate.

La momentul descalificării lor, președintele Asociației Internaționale de Box, care guvernează Campionatele Mondiale de Box, a susținut că testele lor genetice au arătat că au cromozomi XY.

Femeile au doi cromozomi X, în timp ce bărbații au de obicei un cromozom X și un cromozom Y.

Khelif și Lin au concurat întotdeauna ca femei și nu se pare că vreuna dintre ele se identifică drept transsexuală sau intersexuală (cei născuți cu organe sexuale aparținând ambelor sexe).

Cu toate acestea, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris le-au autorizat să lupte în diviziile feminine, afirmând că înscrierea lor este conformă cu "reglementările medicale aplicabile".

McNabb, care are acum 19 ani, cunoaște prea bine avantajul dezechilibrului fizic periculos pe care îl au bărbații biologici.

Jucătoarea originară din Carolina de Nord a fost lovită în față de o minge care se deplasa cu 70 km/h în timpul unui meci în septembrie 2022.

Mingea a fost lovită de jucătorul transsexual înalt care depășea în înălțime coechipierele de sex feminin, atât din tabăra lor, cât și din tabăra adversă.

McNabb a fost lăsată inconștientă timp de 30 de secunde pe podea, cu brațele blocate în poziție verticală, în poziția "gard".

Medicii au diagnosticat-o cu un traumatism cranio-cerebral, comoție cerebrală, paralizie parțială pe partea dreaptă și probleme de vedere - cu care se confruntă și astăzi, după aproape doi ani.

În prezent studentă la comunicare la Universitatea Western Carolina, McNabb spune că se luptă în continuare să își miște partea dreaptă a corpului, ceea ce o face să își piardă în mod regulat echilibrul și să sufere de căzături.

Acuitatea sa mentală este, de asemenea, afectată, McNabb având nevoie de ore suplimentare de meditații în fiecare lună și de timp suplimentar în timpul testelor din cauza leziunilor.

Pe măsură ce se luptă să se recupereze după leziunile suferite, s-a confruntat cu probleme de vedere mult mai grave, anxietate și depresie.

Studentei - care a jucat volei, softball și baschet - i-a fost întreruptă cariera sportivă chiar de la început, spunând că nu mai poate juca așa cum știe că o făcea înainte.

Experții spun că există un risc de leziuni precum comoția cerebrală în urma jocului de volei, indiferent de sexul jucătorilor.

Dar femeile lovite de mingile lovite de jucătorii transsexuali spun că acestea se deplasează mai repede și cu mai multă forță decât orice au experimentat până acum.

Studiile au arătat, de asemenea, că jucătorii transsexuali din sporturile feminine păstrează un avantaj biologic față de adversarele lor de sex feminin, chiar și la mulți ani după ce au început tranziția.

O analiză majoră efectuată anul trecut a constatat că expunerea timpurie la testosteron a femeilor transsexuale înseamnă că acestea posedă cel puțin opt atribute fizice și mentale care le-ar putea oferi un avantaj în sport.

De asemenea, s-a demonstrat că femeile trans au o masă musculară și o densitate osoasă mai mari, precum și plămâni mai mari, niveluri mai ridicate de oxigen în sânge și conexiuni crescute în zona creierului responsabilă de conștientizarea spațială.

Un studiu britanic din 2021 la care au participat 46 de femei transsexuale a arătat că acestea au păstrat un avantaj la flotări și abdomene față de femeile biologice până la doi ani după ce au început să ia hormoni feminizanți. Studiul a arătat, de asemenea, că acestea aveau un avantaj de viteză în timpul alergării.

Au fost exprimate îngrijorări cu privire la includerea sportivilor transsexuali în boxul feminin la Jocurile Olimpice, după ce o înregistrare video a arătat-o pe Imane Khelif aplicând lovituri brutale concurentei lor, Brianda Tamara din Mexic.

Meciul a avut loc în decembrie 2022, iar Tamara a declarat după aceea că s-a simțit "foarte depășită de situație".

"Loviturile ei m-au rănit foarte tare", a dezvăluit ea, "nu cred că m-am simțit vreodată așa în cei 13 ani de box, nici în antrenamentele mele cu bărbați".

"Mulțumesc lui Dumnezeu că în acea zi am ieșit teafără din ring".

De asemenea, ea a dezvăluit de atunci pe internet fotografii care arată imagini cu vânătăi grave pe fața ei în urma meciului.

Khelif a afirmat pe internet că au fost excluși din meciuri din cauza unei "conspirații" pentru a împiedica Algeria să câștige o medalie de aur.

Experiența lui Payton a determinat-o să devină ambasador al Independent Women's Forum, care militează pentru echitate în sportul feminin.

O declarație pe care a făcut-o anul trecut în fața legislativului din Carolina de Nord a avut un rol esențial în decizia acestuia de a adopta o lege care blochează accesul sportivilor transgender la sporturile feminine.

Ea spune că face acest lucru pentru sora ei mai mică și pentru alte sportive care vor veni după ea, pentru a le ajuta să evite aceleași accidentări.

loading...
PUTETI CITI SI...