Cele 16 echipe calificate în optimile de finală ale Cupei României. Când are loc tragerea la sorţi şi care va fi componenţa celor două urne. "U" Cluj şi Mioveni, capi de serie

Postat la: 28.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cele 16 echipe calificate în optimile de finală ale Cupei României. Când are loc tragerea la sorţi şi care va fi componenţa celor două urne.

FCSB este ultima echipă care a obţinut calificarea în optimile de finală ale Cupei României, ediţia 2018/2019, după ce abia a trecut cu 1-0 de Unirea Alba Iulia, joi seară, la Zlatna, pe singurul stadion cu nocturnă din judeţul Alba.

Celelalte cluburi care au trecut mai departe în cupă sunt: FC Voluntari, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, U Craiova, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Dinamo, CS Mioveni, Universitatea Cluj, FC Hermannstadt, Dunărea Călăraşi, Politehnica Iaşi, Viitorul, CFR Cluj, Astra, Gaz Metan Mediaş şi Turris Oltul Turnu Măgurele.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea celor opt meciuri din faza optimilor de finală are loc vineri, de la ora 11:00, la Casa Fotbalului. În această fază a Cupei au rămas în competiţie 12 echipei din Liga 1, două din Liga 2 şi altele două din Liga 3.

Cele 16 cluburi calificare în această fază a competiţiei vor fi repartizate în două urne. În prima se vor menţine cele care s-au aflat în aceeaşi postură şi la tragerea la sorţi pentru 16-imi, dar vor apărea şi FC Voluntari şi CFR Cluj, care le-au eliminat pe FC Botoşani, respectiv Chindia Târgovişte, acestea din urmă fiind foşti capi de serie.

În urna B se vor afla doar patru cluburi: Sepsi, Dunărea Călăraşi, Turris Oltul Turnu Măgurele, respectiv AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

La tragerea la sorţi se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B şi, în continuare, echipele rămase în urna A vor fi grupate între ele.

Meciurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2018.

Componenţa celor două urne pentru tragerea la sorţi este următoarea:

URNA A - echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent, plus două excepţii:

FCSB
U Craiova
Astra
Gaz Metan Mediaş
Viitorul
Dinamo
Politehnica Iaşi
FC Hermannstadt
CS Mioveni
Universitatea Cluj
FC Voluntari - i-a luat locul Botoşaniului
CFR Cluj - i-a luat locul Chindiei

URNA B - celelalte echipe care s-au calificat în faza optimilor de finală:

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Dunărea Călăraşi
Turris Oltul Turnu Măgurele
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală şi semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleaşi urne valorice ca şi în cadrul şaisprezecimilor, cu excepţia prevederilor art. 30, alin. 5.1 din ROAF, tragerea la sorţi urmând să se efectueze în mod similar.

Meciurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2018 cu începere de la ora 16:30, cu excepţia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit ulterior.

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Rezultatele înregistrate în 16-imi:

VEZI DESFĂŞURAREA MECIURILOR DE MARŢI

marţi, 25 septembrie, ora 16:00
FC Voluntari - FC Botoşani 2-1 / cronica meciului
marţi, 25 septembrie, ora 16:30
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc - Energeticianul 2-1
marţi, 25 septembrie, ora 18:45
Sportul Snagov - U Craiova 0-2 / cronica meciului
marţi, 25 septembrie, ora 19:00
ASU Politehnica Timişoara - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 3-5 după loviturile de departajare (1-1 după 90 şi 120 de minute, 2-4 la lovituri de departajare) / cronica meciului
marţi, 25 septembrie, ora 21:30
Dacia Unirea Brăila - Dinamo 1-3 / cronica meciului

VEZI DESFĂŞURAREA MECIURILOR DE MIERCURI

miercuri, 26 septembrie 2018
16:00 | UTA Arad - Politehnica Iaşi 6-8 după loviturile de departajare (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute, 3-5 la loviturile de departajare) / cronica meciului
16:30 | Sporting Lieşti - CS Mioveni 0-3
16:30 | CSM Slatina - Dunărea Călăraşi 0-2
16:30 | Progresul Spartac - Universitatea Cluj 0-1 / cronica meciului
16:30 | Academica Clinceni - FC Hermannstadt 0-2
18:45 | Concordia Chiajna - FC Viitorul 0-3 / cronica meciului
21:30 | Chindia Târgovişte - CFR Cluj 0-1 / cronica meciului

VEZI DESFĂŞURAREA MECIURILOR DE JOI

joi, 27 septembrie 2018
16:00 | Luceafărul Oradea - AFC Astra 1-5
16:30 | Bucovina Rădăuţi - Gaz Metan Mediaş 8-9 după loviturile de departajare (1-1 după 90 şi 120 de minute, 7-8 la loviturile de departajare)
18:45 | Rapid - Turris Oltul Turnu Măgurele 0-2 / cronica meciului
21:30 | Unirea Alba Iulia - FCSB 0-1 / cronica meciului

loading...
PUTETI CITI SI...