Ce a acceptat Simona Halep sa se întample cu premiile din FED Cup. Explicatie pentru atmosfera excelenta

Postat la: 13.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Ce a acceptat Simona Halep sa se întample cu premiile din FED Cup. Explicatie pentru atmosfera excelenta

România este la mica distanta de o performanta enorma, sa dispute finala competitiei, ipostaza în care nu ne-am mai aflat vreodata, si chiar sa aduca trofeul la Bucuresti. La începutul sezonului, FR Tenis a semnat cu fetele din echipa de FED Cup contracte financiare, iar presedintele George Cosac a tinut sa-i multumeasca Simonei Halep pentru ca a fost de acord ca fiecare jucatoare, indiferent de statut, sa primeasca aceeasi suma de bani.

Simona Halep e cea mai buna jucatoare a echipei si de fiecare data joaca minimum doua meciuri atunci când e sanatoasa. Are un anume statut si putea sa-si impuna diferite solicitari. Însa din ceea ce spune Cosac, atitudinea Simonei Halep pare sa fie unul dintre motivele pentru care fetele sunt atât de unite, atât pe teren, cât si în afara lui.

"Federatia oricum a semnat contracte cu fetele, înainte de aceasta partida. Sumele sunt confidentiale, nu sunt micute. Ce ma bucura pe mine e ca Simona, care oricum nu ridica banii de la Federatie niciodata, a fost de acord ca sumele sa fie egale. Deci chiar rezerva, care practic n-a dat nicio minge, primeste aceiasi bani ca celelalte fete. Suma nu este de ignorat si, cu siguranta, urmatorul meci va fi rasplatit corespunzator", a precizat Cosac.

Federatia Internationala de Tenis a marit foarte mult premiile pentru FED Cup. Le-a crescut de la aproximativ 3,2 milioane de euro în 2018, la 6,65 de milioane de euro pentru competitia din acest an. Dupa înfrângerea suferita în meciul Cehia-România 2-3, oficialii adversarilor nostri au cerut schimbari mai importante în regulament decât marirea la 5 a numarului de fete din fiecare echipa si la introducerea tie break-ului în setul decisiv.
În afara bucuriei produse de Simona Halep, Mihaela Buzarnescu, Monica Niculescu, Irina Begu si Ana Bogdan, George Cosac are un mare of. Sustine ca forului pe care îl conduce i se pun bete în roate.

"Suntem Federatia care de un an jumate nu avem finantare. În conditiile astea, chiar îmi scria un prieten ca am sansa sa intru cu Federatia în istorie, în sensul ca avem posibilitatea sa devenim campioni mondiali fara un leu finantare de la Ministerul Tineretului si Sportului pentru ca doi indivizi de acolo si-au propus ei asta. Doi functionari de acolo au hotarât ei ca asa este facut, ca sa fie bine pentru altcineva, nu pentru noi. Au fost implicate 22 de federatii. La 21 s-a rezolvat, iar la una nu, pentru ca nu era cine trebuia", a mai spus Cosac.

loading...
PUTETI CITI SI...