Andreea Chiţu, medalie de bronz la Tel Aviv. Promisiunea lui Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo

Postat la: 25.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Andreea Chiţu, medalie de bronz la Tel Aviv. Promisiunea lui Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo

Moment de excepție la Tel Aviv unde se desfășoară competiția Grand Prix. Andreea Chițu a făcut performanță pe tatami și a învins-o pe campioana Rusiei. Meciul a putut fi urmărit în direct la Realitatea TV. Totodată, partida a fost comentată chiar de președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă.

Bucurie pentru România la Grand Prix-ul de judo de la Tel Aviv. Andreea Chiţu a reușit o victorie spectaculoasă în fața rusoaicei Alesya Kuznetsova. Chiţu a învins-o prin ippon în doar 30 de secunde și a câștigat astfel medalia de bronz. Sportiva noastră o învinsese în sferturi pe Angelica Delgado, cea care este campioana Statelor Unite ale Americii, dar a fost învinsă în semifinale de campioana olimpică Majlinda Kelmendi, din Kosovo. Grand Prix-ul de la Tel Aviv aliniază la start 379 de sportivi, din 53 de ţări. Competiţia a debutat joi, 24 ianuarie, şi se va încheia sâmbătă, 26 ianuarie. Meciul Andreei Chițu a fost comentat LIVE, la Realitatea TV, de președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă.

"E un lucru senzațional pentru Andreea care revine după o accidentare lungă. Mă bucur pentru ea. Acest bronz, care putea să fie aur, la Grand Prix-ul de la Tel Aviv, care este cel mai prestigios al începutului de an, este nemaipomenit pentru ea. E un moment important pentru ea și pentru judo-ul românesc și chiar pentru sport. Practic s-a bătut doar 30 de secunde. A avut această mișcare de killer. A avut un killer instinct. Telesopectatorii Realitatea au avut parte de o bucurie chiar de Ziua Națională", a spus Gușă.

Președintele Federației Române de Judo a observat că cel mai apludat om al zilei a fost tot un român. "E sala arhiplină, israelienii sunt mari iubitori de judo. Cel mai aplaudat om de azi a fost tot un român. A fost Marius Vizer, președintele Federației Internaținale de Judo, care a fost premiat de către Congresul Mondial Evreiesc pentru contribuția sa la pace prin sport. O sală întreagă l-a ovaționat pe Marius Vizer", a spus Gușă.

Președintele Federației Române de Judo așteaptă mai multe medalii de la sportivii români anul acesta.  "Evoluția lor este în crescendo. Avem două categorii. Una de tineri care vin din urmă, care vor avea rezultate și medalii. Avem și categotria consacraților, care sunt înaintea ultimei Olimpiade, de la Tokyo. Anul trecut a fost un an de tranziție, am schimbat antrenori, fetele s-au accidentat rând pe rând, am avut mult ghinion. Dar ne vom mobiliza și sper ca 2019 să fie un an cu multe bucurii pentru iubitorii judo-ului și ai sportului, nu aș putea spune câte medalii vor fi, dar vor fi", a mai spus Gușă.

loading...
PUTETI CITI SI...