Vocea oamenilor se aude în Parlament: inițiativa cetățenească împotriva hoției a fost asumată de PUSL

Postat la: 18.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Recuperarea de către stat a averilor obținute ilicit este un minim gest reparator față de cetățenii onești ai României, afirmă Daniel Ionașcu, lider al Partidului Umanist Social Liberal. Acesta a vorbit despre inițiative cetățenească susținută de PUSL, care prevede confiscarea averilor ilicite, bani care să ajungă la bugetul de stat.

„O democrație trebuie consolidată prin forța conștiinței. Conștiința înseamnă să nu mint, să fiu drept, iar asta o fac în mod special când se pune problema banului. Omul este tentat să agonisească în detrimentul altuia, pe orice cale. Când tu vii cu bani iliciți și poți să ai o poziție socială întemeiată pe o miniciună. Statul trebuie să corecteze situațiile în care unii au ajuns să aibă ilicit averi fabuloase", a spus Daniel Ionașcu.
Potrivit liderului umanist, inițiativa cetățenească se apropie cu numărul de semnături strânse de pragul cerut de Constituție pentru ca proiectul să poată fi depus în Parlament.
„Marile averi făcute ilegal sunt o problemă pentru țara noastră. Știind că menirea unui partid politic este aceea de a fi vocea oamenilor, Partidul Umanist Social Liberal vine în sprijinul Inițiativei Cetățenești demarând acțiunea de strângere de semnături pentru a rezolva aceasta problemă.
Legea confiscării averilor ilegale este răspunsul pentru cei care și-au plătit mereu taxele și impozitele la stat, acei oameni cinstiți, care au muncit din greu pentru banii câștigați, în timp ce alții au acumulat averi pe care nu le pot justifica și pentru care nu au fost trași la răspundere niciodată. Averile colosale și bunurile de lux ale unor persoane care nu pot face dovada modului prin care le-au obținut, trebuie confiscate", se arată în descrierea proiectului pe site-ul PUSL.

 

 

loading...
PUTETI CITI SI...