Vasile Dîncu: E foarte greu să apară o surpriză la prezidenţiale. Geoană ar putea intra în finală

Postat la: 25.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Vasile Dîncu: E foarte greu să apară o surpriză la prezidenţiale. Geoană ar putea intra în finală

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dâncu, a declarat sâmbătă, la Prima TV, că este puţin probabil să apară o surpriză la alegerile prezidenţiale, fiind foarte greu ca un independent să dea peste cap toate calculele sau sondajele.

"Este foarte greu să se întâmple asta (...) Este foarte greu să apară o surpriză. Sigur că surpriză va fi şi dacă actualele aşteptări ale noastre privind candidaţii nu se vor realiza", a indicat Dîncu.

"Acum depinde de cum vor evolua lucrurile în ceea ce priveşte coaliţia noastră cu PNL. Dacă lucrurile vor merge armonios, cum au mers până acum în coaliţia de guvernare şi vom reuşi să articulăm în programul prezidenţial şi aripa stângă şi aripa dreaptă, adică să fie un program care să zboare cu două aripi, nu numai cu una, atunci cele mai mari şanse ar fi în această variantă. Pe de altă parte, am văzut că domnul preşedinte Nicolae Ciucă şi-a făcut o campanie prezidenţială în această precampanie. Nu ştiu dacă neapărat dânsul şi-a dorit asta, poate că echipele de campanie din spate au făcut acest lucru. Liberalii se pregătesc pentru o candidatură a domnului Nicolae Ciucă pentru prezidenţiale", a declarat social-democratul.

"Liderul singur are nevoie de mai mulţi piloni de susţinere. Nu poate să reziste singur, decât foarte rar, sau lideri foarte inspiraţi, sau lideri care să vină în urma unei aşteptări. Aici a fost mai degrabă un fel de postament negativ pe care s-a născut (George Simion de la AUR - n.r.). A fost mai degrabă o nemulţumire faţă de ceilalţi politicieni. Urmând ca, după această nemulţumire, când lumea te aşteaptă şi te simpatizează, să îi răspunzi şi cu o variantă pozitivă, constructivă. Din păcate, au fost soluţii prea simple, nu s-a ajuns la asta şi acum e greu să vină o surpriză din această parte a scenei politice. Nu mă aştept la o surpriză, dar deocamdată nu ştim care va fi configuraţia de vot şi atunci s-ar putea să avem surprize în ceea ce priveşte modul în care se vor rearanja piesele de pe tablă", a adăugat Dîncu.

Liderul Consiliului Național PSD a mai afirmat că Mircea Geoană este, în acest moment, un personaj credibil, având în vedere că ocupă cea mai înaltă funcţie deţinută de un român în sistemul internaţional, cea de secretar general adjunct NATO. Dîncu a precizat că Geoană este apreciat în sondaje, rămâne un actor important al viitoarelor alegeri prezidenţiale şi ar putea ajunge în finala prezidenţială.

"În momentul acesta, sondajele arată că Mircea Geoană are o candidatură credibilă, că este un personaj credibil. A reuşit să îşi proiecteze câteva idei despre devenirea României, cu experienţa pe care o are, cu prestigiul funcţiei pe care încă o deţine şi care este cea mai înaltă funcţie pe care a deţinut-o un român în sistemul internaţional. A reuşit să facă aceste lucruri. S-ar putea să nu fie destul asta", a declarat Vasile Dîncu, la Prima TV.

„Într-adevăr este apreciat în sondaje. Dacă va funcţiona în continuare mobilizarea partinică ca fiind cea care propulsează un candidat pentru t rul doi, atunci vom vedea, dar vom vedea numai atunci când vom ştii exact care va fi relaţia dintre PSD şi PNL sau candidatul PSD şi candidatul PNL în alegeri. Până atunci Mircea Geoană evoluează singur oarecum şi atunci nu ne putem da seama de configuraţia viitoare (...) Mircea Geoană rămâne un actor important al viitoarelor alegeri. Asta este clar, dar nu ştim ce se va întâmpla cu candidatura domniei sale. Ar putea să fie în finala prezidenţială", a mai declarat acesta.

loading...
PUTETI CITI SI...