Terheș, după șocul alegerilor din Olanda: "A venit momentul ca promotorii politicilor neomarxiste care distrug Europa să fie expulzați prin vot din funcții"

Postat la: 16.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Terheș, după șocul alegerilor din Olanda:

Fermierii olandezi au dat miercuri o lovitură planurilor de mediu ale premierului Mark Rutte, câștigând alegerile care vor modela camera superioară a parlamentului, potrivit AFP.

Sondajele la ieșirea de la urne au arătat că Mișcarea Fermierilor-Cetățeni (BoerBurgerBeweging, BBB), fondată în urmă cu mai puțin de patru ani, a profitat de un val de proteste recente pentru a câștiga cele mai multe locuri în Senatul olandez.

Partidul fermierilor a promis imediat că va contesta planurile guvernului Rutte de a reduce emisiile de azot prin reducerea numărului de animale și, eventual, prin închiderea unor ferme.

Europarlamentarul român Cristian Terheș, unul dintre cei mai critici politicieni la adresa măsurilor adoptate la vârful UE, vorbește despre un adevărat cutremur în politica olandeză.

„Politicile neomarxiste anti cetățeni promovate de elita birocratică europeană sub pretextul scăderii emisiilor de gaze, cum ar fi închiderea fermelor și distrugerea agriculturii, a primit prima lovitură în Olanda, unde Partidul Fermierilor a câștigat alegerile regionale din 15 martie 2023, depășind partidul premierului Mark Rutte", afirmă eurodeputatul.

Alegerile regionale din Olanda sunt importante deoarece reprezentanții regiunilor vor desemna membrii din Senatul Olandei, unde deja partidul premierului Mark Rutte nu avea majoritate.

Partidul Fermierilor din Olanda a fost înființat în 2019, având ca și scop salvarea agriculturii și fermelor olandeze, amenințate cu distrugerea prin implementarea diverselor politici publice europene în scopul pretinsei scăderi a emisiilor de gaze. Olanda, chiar dacă e o țară mică, este a doua țară din lume la exportul de produse alimentare, după SUA.

Partidul Fermierilor a participat prima dată la alegeri în 2021, unde a luat 1%.

Câștigarea alegerilor regionale de către Partidul Fermierilor vine după ce Olanda a fost cuprinsă de multiple proteste stradale ca urmare a deciziei guvernului condus de Mark Rutte de implementare a politicilor europene care vor conduce, în cazul Olandei, la închiderea a mii de ferme.

„Faptul că elita neomarxistă e în stare de șoc după aceste alegeri se vede din faptul cum e etichetat Partidul Fermierilor în presa internațională, Associated Press catalogându-l ca «populist». Dacă cei care vor să-și salveze economia, agricultura și fermele sunt populiști, cei care vor să le distrugă ce sunt? Rezultatul alegerilor din Olanda dau semnalul tuturor europenilor că a venit momentul ca promotorii politicilor neomarxiste care distrug Europa să fie expulzați prin vot din toate funcțiile", a spus europarlamentarul Cristian Terheș.

loading...
PUTETI CITI SI...