Surse: Nicușor Dan va fi noul președinte al USR, dar și lider asumat al Aliantei de dreapta care va merge in bloc la prezidentiale si parlamentare. Posibil si candidat la Cotroceni!

Postat la: 10.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Surse: Nicușor Dan va fi noul președinte al USR, dar și lider asumat al Aliantei de dreapta care va merge in bloc la prezidentiale si parlamentare. Posibil si candidat la Cotriceni!

Victoria lui Nicușor Dan la primaria Capitalei, cu un procent uimitor deaproape 48%, i-a "imbatat" de-a binelea pe cei din ADU. Aseara, in jurul orei 23, Nicușor Dan s-a dus in fieful USR sa se sfătuiasca cu liderii formatiunii. Oficial el a anuntat presa ca se afla acolo pentru a multumi celor din ADU care l-au sustinut.

Neoficial insa, din sursele Ziuanews, s-a decis ca daca Radu Mihaiu si Clotilde Armand pierd cursa electorala pentru sectoarele 1 si 2, dar si alte orase principale din România care erau pana acum "useriste", Catalin Drula sa-si dea demisia din fruntea partidului si sa convoace Congres de urgenta pentru alegerea noului presedinte al USR.

Propunerea ar fi ca Nicusor Dan sa devina presedinte al USR, dar si un sef asumat si de alianta ADU pentru prezidentiale si parlamentare. Ba chiar se ia in calcul ca Nicusor Dan sa candideze la presedintia României si sa fie si "locomotiva" care sa aduca in parlament cati mai multi candidati ai aliantei de dreapta.

Lui Nicusor Dan i-ar conveni aceasta varianta cu atat mai mult cu cat ca primar el nu ar putea face mare lucru, neavand de partea lui consiliul general intr-o alianta locala cu PNL. Deocamdata se cauta solutii de procedura ca acest Congres sa aiba loc cat mai curând posibil ca sa poata sa prinda timingul alegerilor parlamentare si prezidentiale.

Functia de primar general nu este incompatibila cu cea de presedinte de partid. Fireste, daca Nicusor Dan se va decide sa candideze la presedintia României trebuie sa-si dea demisia din functia de primar general, caz in care s-ar reface alegerile la Capitala, dupa un interimat au unuia din cei doi viceprimari. N. Dan a mai fost presedinte al USR

Demisia lui Drula

Președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat că va convoca un Congres al USR pentru alegerea unui nou președinte al partidului. Drulă a spus că va rămâne alături de colegii din USR, dar este nevoie de un restart al partidului.

"Îmi asum acest rezultat și voi convoca în USR alegeri pentru un nou lider cât mai curând. Acest rezultat este sub așteptările pe care le-am avut noi, sub aștepările celor care ne-au încredințat votul lor. Sigur, putem găsi cauze de toate felurilr (...) E foarte important ca USR să continue. În fiecare zi mi-am pus priceperea și energia în sprijinul colegilor mei. Este foarte important să atacăm alegerile parlamentare și prezidențiale cu un suflu nou.", a spus Cătălin Drulă.

Conducerea USR ar putea fi preluată de către Dominic Fritz până la Congresul partidului. Cătălin Drulă nu va mai candida la funcția de președinte. Dreapta Unită intră doar în 14 consilii județene (scot peste 8%, prag electoral pentru alianețele formate din cel puțin trei partide). În 16 consilii județene ADU a obținut între 5% și 8%.

loading...
PUTETI CITI SI...