Succesul politicilor PSD de creștere a economiei, reconfirmat de instituțiile financiare internaționale (P)

Postat la: 13.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

 

Economia românească va înregistra un avans de 3,3% în acest an, şi de 3,8% în 2025, conform celui mai recent raport privind „Perspectivele Economice Globale" (Global Economic Prospects), publicat la 11 iunie de Banca Mondială. Aceste cifre sunt similare celor previzionat în ianuarie, ceea ce arată o stabilitate economică și o încredere sporită a instituțiilor financiare internaționale în măsurile Guvernului condus de Marcel Ciolacu.

BM și BERD: PSD asigură o creștere sustenabilă a performanței economice a României 

În mai anul curent, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat că nu şi-a modificat estimările privind evoluţia economiei româneşti în 2024. Conform celor mai recente prognoze ale BERD, PIB-ul României ar urma să înregistreze un avans de 3,2% în acest an, similar estimărilor din luna septembrie 2023. Creşterea ar urma să accelereze la 3,4% anul viitor.

Aceste proiecții stabile reflectă optimism în ceea ce privește performanța economică a României pe termen mediu. Stabilitatea estimărilor instituțiilor financiare internaționale  arată că politicile economice actuale promovate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu și mediul de afaceri din România sunt suficient de robuste pentru a susține o creștere economică sănătoasă.

Comerțul internațional al României a revenit la creșteri de două cifre în T2 2024

Primele date privind comerțul internațional al României pentru trimestrul al doilea al acestui an indică o revenire semnificativă, cu creșteri de două cifre atât la importuri, cât și la exporturi. Datele referitoare la importuri sunt strâns legate de avansul consumului intern, reflectat mai ales în creșterea vânzărilor cu amănuntul, care au înregistrat, de asemenea, creșteri de două cifre în aprilie.

Avansul exporturilor este un semn pozitiv pentru industrie, iar analizele economice realizate de Standard & Poor's (indicele PMI) și institutul german de studii economice IFO sugerează o revenire pe creștere în aprilie și mai, în special în industria prelucrătoare. Această tendință pozitivă este observată atât în România, cât și în Germania, principala destinație de export pentru produsele românești.

 

 

 

loading...
PUTETI CITI SI...