Se pregătește Directiva UE privind confiscarea averilor ilicite

Postat la: 07.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Se pregătește Directiva UE privind confiscarea averilor ilicite

Uniunea Europeană pregătește o nouă Directivă, de data aceasta una privind confiscarea averilor ilicite.

În România există deja o inițiativă cetățenească în acest scop, care este susținută și promovată de PUSL. Directiva a fost aprobată în Comisia LIBE a Parlamentului European și urmează să fie subiectul unei negocieri între instituțiile europene.

"Cred că toți românii cinstiți ar trebui să semneze pentru această initiativă, iar Parlamentul trebuie să o voteze cât mai repede și să nu mai aștepte să fie împins de la spate de Directive europene. Este în interesul României să punem capăt acumulării averilor ilicite și să împiedicăm fraudarea bugetului țării. Cu o lege care să prevadă confiscarea averilor acumulate ilicit, se va realiza în viitor și o prevenție legată de combaterea evaziunii fiscale", transmite europarlamentarul PUSL Maria Grapini.

Proiectul susținut de umaniști are nevoie de 100.000 de semnături pentru a deveni inițiativă legislativă.

„Proiectul de lege privind confiscarea averilor ilegale susținut de PUSL vine să repare o nedreptate și este răspunsul așteptat de toți românii cinstiți, care și-au plătit mereu taxele și impozitele la stat, în timp ce o altă categorie de români a acumulat averi pe care nu le poate justifica și pentru care nu a fost trasă niciodată la răspundere", spune PUSL într-un comunicat de presă.

loading...
PUTETI CITI SI...