Scurtă istorie a arivismului omului propulsat în funcție de prietenul Baron Lamborghini

Postat la: 31.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Scurtă istorie a arivismului omului propulsat în funcție de prietenul Baron Lamborghini

Motto: "Și de-al dracu ce eram, am scos capu-afară!" (cântec popular românesc)

Cam de pe la începutul mileniului, Mircea Corbu spunea despre el că a trecut direct din mediul de afaceri în cel politic, în postura de angajat al societății Hidro Valea Prahovei, pe post de instalator. Și nu unul bun. Acum, el se prezintă la apogeul carierei destul de controversate de primar al Buștenilor. Cum se face că un simplu instalator a avut în raniță bastonul de primar? Asta ne propunem să vă arătăm. Pentru că mai sunt niște episoade trecute sub tăcere. Și bani publici!

În orice țară civilizată, o știre cum că fiul primarului din Bușteni fură apă de la rețea, ar fi avut, ca și consecință, demisia instantanee a primarului, pentru ca ancheta să-și poată urma cursul firesc...  În mod sigur, niciun buștenar nu poate fi convins că fiul primarului Mircea Corbu ar fi tras, de capul lui, apă printr-o conductă separată, ocolind apometrul. Și asta fără știrea tatălui. Așa ceva nu este posibil, în contextul în care ai un tată, instalator la bază, care, timp de zeci de ani, a "muls" bugetul local de sume exorbitante pentru lucrări care țin de rețeaua de apă a orașului.

Nimeni nu mai știe care a fost soluția în dosarul de furt cu pricina și Corbu nu s-a grăbit să o prezinte public... De la cine a furat apă familia Corbu? De la Hidro Prahova! Cine este acționar unic la Hidro Prahova? Consiliul Județean Prahova! Cine era, la vremea aceea, Președintele Consiliului județean Prahova? Iulian Dumitrescu, Baronul Lamborghini, cel care l-a ajutat pe Corbu să ajungă primarul Bușteniului... Corb la corb nu-și scoate ochiul! Cel mai probabil, Hidro Prahova a arătat cumva, că nu există prejudiciu.

Din declarația de avere, datată 25.10.2017, rezultă foarte clar două lucruri: că Laurențiu Mircea Corbu este acționar la două societăți, MIRANCOR INSTAL și ALMY HOBBY, dar și că prinsese gustul politicii, pentru că vedem că personajul este președintele ALDE Bușteni, poziție din care a candidat la funcția de primar. Ceea ce nu se spune în site-ul Agenției Naționale de Integritate este motivul pentru care Corbu a dorit să intre în politică. Se presupune că a descoperit gustul banilor publici încă de pe atunci...

Când a candidat în 2020 din partea PNL-ului, că figura cu ALDE nu i-a reușit în 2018, principalele răcnete de campanie ale candidatului liberal Corbu au fost pe tema că nu s-a făcut nimic în Bușteni. Un ziar local i-a adresat o întrebare uimitoare la acea vreme: dacă zice Corbu că nu s-a făcut nimic în Bușteni, atunci cum de societățile lui Corbu au încasat de la Primăria Bușteni peste 30 de miliarde de lei vechi intre 2009 și 2020? Evident, Corbu a reacționat rapid, după modelul baronului Lamborghini, și a făcut ca toate ziarele apărute atunci în Bușteni să dispară. Nu a precupețit nici bani, nici eforturi.

Despre ce nu vorbește nimeni este faptul că societățile lui Corbu au încasat tone de bani și de la Hidro Prahova S.A., o societate al cărei acționar principal este Consiliul Județean Prahova. Corbu făcea tot felul de lucrări și tot felul de branșamente, lucrări care, ulterior, erau recepționate și plătite, mai de voie, mai de nevoie de societatea respectivă. Acolo unde există voință politică, există și sumele de bani necesare. Poate că lucrările lui Corbu se reflectă în prețul exagerat al apei. Și poate că faptul că primarul Corbu a dezvoltat o frumoasă relație de prietenie cu deputatul comărnicean Mircea Roșca a rezolvat niște amănunte esențiale!

În declarația de interese din 2018 îl găsim pe Mircea Corbu atât ca președinte ALDE Bușteni, cât și ca și coordonator al filialei Bușteni a Hidro Prahova. Observăm că lipsește una din cele două societăți ale lui Corbu. De ce? Pentru că Mircea Corbu a semnat, în calitate de șef al filialei Bușteni, o grămadă de recepții la lucrări executate de societățile lui. Lucrări care, evident, au fost plătite! Aici DNA-ul ar avea extrem de mult de investigat.

Declarațiile de avere ale lui Mircea Corbu, primarul care pozează în cel mai cinstit și corect primar din România, din primi doi ani de mandat sunt cel puțin contradictorii și ar trebui să intre în atenția Agenției Naționale de Integritate. Aflăm, din prima declarație de avere, că Mircea Corbu este singurul primar din România care are o basculantă. Este în declarația de avere, înseamnă că este "pe persoană fizică". Adică pe lângă un BMW, un Mitsubishi și un Audi și-a mai tras omul și o basculantă IVECO...

Și asta nu este la fel de uimitor ca faptul că (aflăm din aceeași declarație de avere) primarul respectiv a mai vândut, tot pe persoană fizică, alte două basculante către o societate din Buzău.  Nu știm cu cât este plătit un primar în Bușteni, cert este că în aceeași declarație, apare faptul că domnul Corbu și-a împrumutat un copil cu modesta sumă de 200.000 de euro, bani care nu prea existau în declarațiile anterioare prin nicun fel de depozite, iar pe basculante nu a încasat decât vreo 40.000 de euro?!

loading...
PUTETI CITI SI...