Raluca Turcan nu s-a mai abținut și le-a scris celor de la Louis Vuitton: Scandalul bluzei furate dă în clocot

Postat la: 24.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Raluca Turcan nu s-a mai abținut și le-a scris celor de la Louis Vuitton: Scandalul bluzei furate dă în clocot

După folosirea de către compania Louis Vuitton a modelului iei specifice zonei Sibiului ca sursă inspirațională pentru unele piese din colecția „LV By The Pool" 2024, Ministerul Culturii a deschis un dialog cu reprezentanții grupului Louis Vuitton Moët Hennessy, transmite, luni, Raluca Turcan.

Turcan spune că ia, simbol al tradiției românești, este un element care a demonstrat că are puterea să unească români cu aceeași dorință: protejarea și recunoașterea patrimoniului cultural.

„În urmă cu puțin timp, români de pretutindeni s-au alăturat campaniei „give credit", care viza valoarea inestimabilă și recunoașterea la nivel internațional a iei românești. Astăzi, de Ziua Universală a Iei, sub tema „Un nou început - Give Credit", mă bucur că reușim să ne protejăm patrimoniul cultural și să transmitem lumii mesajul iubirii și al respectului față de portul popular românesc și artizani. După folosirea de către compania Louis Vuitton a modelului iei specifice zonei Sibiului ca sursă inspirațională pentru unele piese din colecția „LV By The Pool" 2024, Ministerul Culturii a deschis un dialog cu reprezentanții grupului Louis Vuitton Moët Hennessy care vizează o serie de evenimente și expoziții în care ia și artizanii/meșteșugarii din România să fie puși în valoare la nivel mondial", spune Raluca Turcan, ministrul Culturii.

Aceasta a felicitat Asociaţia „La blouse roumaine - IA", care sprijină eforturile comunităţii de a promova şi proteja ia şi valorile culturale româneşti şi universale.

loading...
PUTETI CITI SI...