Prefectul de Vrancea absent de la aplicarea "Planului Roșu": Halici nu avea un ordin semnat de un superior pentru părăsirea județului. El a avut telefonul închis până a doua zi dimineața

Postat la: 21.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Prefectul de Vrancea absent de la aplicarea

Patru persoane au decedat și alte cinci persoane au fost rănite în urma exploziei care a avut loc noaptea trecută urmată de un puternic incendiu, la o magistrală de gaz de pe raza localității Călimănești, județul Vrancea.

Conform informațiilor furnizate de ISU "Anghel Saligny" al județului Vrancea, cei cinci răniți sunt angajați ai societății care executau lucrări la autostrada Moldovei. Victimele au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Adjud iar două dintre ele, care au suferit arsuri, au fost transportați în această dimineață la două uniăți medicale din Capitală. Pentru stingerea incedniului, de la ora 1.30 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Purtătorul de cuvânt la ISU Vrancea a anunțat că din nefericire au fost găsite patru persoane carbonizate în cazul incendiului magistralei de gaz metan de la Călimănești. De asemenea alte cinci pesaone sunt rănite. În cursul nopții același purtător de cuvânt precizase că în cazul victimelor rănite acestea sunt dintre angajații societății care executau lucrări la autostradă.

Cu toate că în calitatea sa de președinte al CJSU prefectul Nicușor Halici ar fi trebuit să fie primul la locul catastrofei, acesta a fost de negăsit de către angajații ISU local. Mai mult de atât, surse din Prefectură ne-au confirmat faptul că acesta a părăsit județul în mod ilegal fără un ordin semnat de un superior din MAI, secretar de stat sau ministru.

"Din păcate dl prefect Halici și-a și închis telefonul toată noaptea după producerea exploziei, deschizându-l abia la 7,00 în dimineața zilei de 21 septembrie. Mai apoi a luat în fugă pe dânsul o geacă de la pompieri și s-a instalat la orele 8 în fața camerelor tv. Ori dânsul ar fi trebuit să fie primul oficial prezent aici", ne-a declarat unul dintre angajații ISU Vrancea.

Lucrurile au fost coordonate în schimb, de către președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma. "La ora 1,30 am fost anunțat telefonic despre deflagrația de la Călimănești, iar din acel moment, dat fiind și calitatea mea de vicepreședinte al CJSU, am ținut legătura cu ISU, Poliție și Transgaz și mass media prezentă până când lucrurile s-au stabilizat. Cu siguranță că și dl prefect a fost anunțat, dar despre activitatea domniei sale, cred că numai dânsul vă poate oferi detaliile necesare", ne-a precizat președintele CJ, Cătălin Toma.

Codul administrativ din 03.07.2019 stipulează expres: "Prefecţii şi subprefecţii au obligaţia să informeze în prealabil conducerea ministerului care coordonează instituţia prefectului ori de câte ori călătoresc în afara judeţului.  (M.G.G.)

 

loading...
PUTETI CITI SI...