PNL solicită renumărarea tuturor buletinelor de vot pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea la 30 secții

Postat la: 11.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

În județul Vrancea au fost multe probleme legate de numărarea buletinelor de vot utilizate la alegerile din 9 iunie. Încă din ziua votării, au apărut numeroase sesizări cu privire la o serie de inadvertențe între numărul de buletine de vot utilizate și numărul de cetățeni care și-au exercitat dreptul la vot.

O astfel de situație s-a înregistrat la secția de vot nr. 21 din Focșani, acolo unde PNL a contestat prezența în secție a candidatului PSD, Nicușor Halici, în timpul numărării buletinelor de vot. În secția respectivă apăruseră numeroase buletine de vot ștampilate, peste numărul votanților.

Astăzi, membrii birourilor unor secții de votare au fost rechemați pentru a renumăra buletinele de vot. O astfel de operațiune se desfășoară la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare" din Focșani, unde s-au adus sacii cu buletinele de vot de la cel puțin două secții de votare. Ar fi mai multe secții unde se renumără, din cauză că nu iese "cheia" buletinelor de vot.

Mai mult, PNL solicită renumărarea buletinelor de vot pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Vrancea din toate cele 364 de secții de vot din județ. Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a anunțat încă de ieri acest lucru. Președintele PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru, va depune, astăzi, o contestație cu privire la rezultatul alegerilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea la Biroul Electoral Central.

M.G.G.

 

loading...
PUTETI CITI SI...