Pedofilie politică: De Ziua Copilului, candidatul Cozma a folosit imaginea unui minor în campanie apoi și-a trimis gealații peste mamă. A profitat de copil contra 20 de lei și-o înghețată

Postat la: 01.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Pedofilie politică: De Ziua Copilului, candidatul Cozma a folosit imaginea unui minor în campanie apoi și-a trimis gealații peste mamă. A profitat de copil contra 20 de lei

Chiar de Ziua Copilului a izbucnit un scandal fără precedent in politica românească. Candidatul liberal Adrian Cozma la presedintia Consiliului Judetean Satu mare a folosit imaginea unui copil în campania electorala, cumparata cu 20 de lei, și după 24 de ore și-a trimis slugile să oblige mama să fie de acord, dandu-si seama ca incalca nu numai legea electorala, dar si mai multe articole din legi privind protectia copilului.

Conform:

Art. 41 Campania electorală | Lege 370/2004

(10) Folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă.
Și a LEGII nr. 272 din 21 iunie 2004 (republicată) privind protecția și promovarea drepturilor copilului

EMITENT
Articolul 27
(1) Copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice și a vieții sale intime, private și familiale.

(4) Copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali, alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor, furnizori de servicii sociale, alte instituții publice sau organizații, în scopul de a obține avantaje personale/ instituționale sau de a influența deciziile autorităților publice.

Amenda pentru nerespectarea acestei norme este între 5.000 și 10.000 de lei.

Familia habar nu a avut de acest lucru, dar Cozma a cumpărat imaginea copilului cu 20 de lei

Adrian Cozma a întâlnit copilul pe stradă i-a dat 20 de lei, 10 pixuri și o înghețată l-a învățat ce să spună și apoi l-a postat pe Facebook. Un copil de 10 ani a fost folosit fără acordul părinților în scopuri electorale. Mai mult familia a aflat abia după ce postarea a fost publicată pe conturile de socializare de isprava lui Cozma, relatează Gazeta de Nord-Vest.

În prima fază mama a zis că s-a amuzat dar după ce a înțeles gravitatea problemei a vrut să îl sune pe Adrian Cozma să îl întrebe cum și-a permis acest lucru fără acordul ei și mai mult cum și-a permis să se folosească de copilul ei în scopuri electorale! Mai mult mama a declarat că acum îi este rușine de ce a făcut copilașul ei și că se simte incomod deoarece toată lumea vorbește de filmare.

După 24 de ore după ce a postat filmulețul pe social media, președintele PNL a fost probabil avertizat de ce abuz, imoralitate, ilegalitate și nemernicie a făcut și-a trimis slugile plătite din banii statului român, pe Marius Groza, șoferul lui care este consătean cu familia copilului, pe Vali Mădă să o filmeze pe mamă și pe încă un consătean de al lor ca să o oblige să dea o declarație filmată cum că femeia ar fi de acord, mai scrie sursa citată.

Acum mama este îndreptățită să îi facă atăt o plângere penală pentru că a folosit imaginea copilului fără acordul ei și mai ales în scopuri electorale, să facă plângere penală împotriva lui Marius Groza și Vali Mădă pentru că au pus presiune pe această ca să declare ce vor ei dar și să ceară despăgubiri în instanța civilă.

Extrem de grav ce face acest om care mai mult este avocat și culmea și tată. Folosește orice tertipuri chiar comițând ilegalități din disperarea de a obține voturi. Practic, acesta vrea cu orice preț să obțină foloase necuvenite în acest caz voturi și se folosește chiar și de un copliaș de 10 ani, concluzioneaza jurnaliști sătmăreni.

loading...
PUTETI CITI SI...