Noul sondaj INSOMAR. Firea la egalitate cu Nicușor Dan. Surprize mari în clasamentul la prezidențiale!

Postat la: 01.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Noul sondaj INSOMAR. Firea la egalitate cu Nicușor Dan. Surprize mari în clasamentul la prezidențiale!

Institutul INSOMAR a realizat un nou sondaj, în perioada 27-31 mai 2024, pe un eșantion reprezentativ de 1030 de bucureșteni.

Prognozele referitoare la polarizarea luptei pentru fotoliul de primar general se confirmă, Gabriela Firea reușind înainte cu o săptămână de vot să-l egaleze pe Nicușor Dan, ambii fiind cotați cu 28% în opțiunile de vot ale bucureștenilor. În clasament au urcat și reprezentanții PNL și AUR, Sebastian Burduja având un scor de 18%, respectiv Mihai Enache cu 12%.

Sondajul confirmă și prăbușirea lui Piedone, acesta înregistrând acum 12%, după ce la începutul precampaniei era cotat cu scoruri de aproape 40%.

La votul pentru Consiliul General al municipiului București conduce PSD, cu 28%, urmat de ADU cu 25%, pe locul 3 fiind PNL cu 22%. AUR ar capta 15% din opțiunile de vot ale bucureștenilor, iar PUSL a fost măsurat la limita pragului electoral de 5%.

INSOMAR a măsurat și intenția de vot a bucureștenilor pentru candidații anunțați deja pentru prezidențiale (sau prezumați din partea partidelor), pe primul loc aflându-se Nicolae Ciucă (PNL) cu 21%, urmat de Marcel Ciolacu (PSD) cu 18%.

Pe locurile 3 și 4 se află independenții Cozmin Gușă și Mircea Geoană, cu 16%, respectiv 9%. Cătălin Drulă (ADU) ar fi votat de 7% dintre bucureșteni, iar Diana Șoșoacă, ce are un scor neglijabil pentru PMB, ar fi votată la prezidențiale de către 4% dintre votanți.

Pe ultimele două locuri sunt Dacian Cioloș (Reper) cu 3% și Silviu Predoiu (independent) cu 2%. În sondaj apar 11% ce preferă un alt candidat, ce se poate prezuma c-ar fi în mod majoritar opțiunile pentru George Simion (AUR), ce nu și-a anunțat încă decizia de a candida la prezidențiale, respectiv 9% ce sunt nehotărâți sau nu știu încă cu cine vor vota.

Sondajul INSOMAR are o eroare de plus/minus 3,1%, la un nivel de încredere de 95%, iar validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date ale INS.

 

loading...
PUTETI CITI SI...