Nicolae Ciucă, despre plecarea primarilor de la PNL la PSD: "Dezertorii care merg în altă parte pentru nişte firfirei nu sunt oameni politici"

Postat la: 06.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Nicolae Ciucă, despre plecarea primarilor de la PNL la PSD:

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a fost astăzi, prezent la un eveniment politic în Vrancea. În discuțiile cu liderii PNL Vrancea, Nicolae Ciucă a făcut referire și la problema plecării unor primari PNL către PSD, partenerul de guvernare al liberalilor.

"Modul acesta prin care se face politică şi se încearcă obţinerea de rezultate în alegeri prin a lua primarii, prin a-i împinge să se încadreze, parcursul acesta de traseist, este absolut greu de înţeles. Bolnav e de mult şi nici nu ştiu dacă avem vreun medicament să putem să tratăm, este şi jenant şi dovedeşte, dovedeşte din perspectiva mea, lipsa de statornicie şi lipsa de înţelegere a argumentelor pentru care te-ai angajat într-o construcţie politică şi într-o responsabilitate faţă de oamenii pe care îi reprezinţi. Oameni buni, chestiunea aceasta că mă duc la PSD, că îmi dă nu ştiu ce, este absolut falsă. Nu au ce să le dea. Şi credeţi-mă, vorbesc din experienţă. Nu au cum să le dea. Că primesc nişte bani din Fondul de Rezervă, primeşte toată lumea. Poate acolo unde au avut interesul să impresioneze şi să determine pe un primar să facă pasul să dezerteze, că nu sunt altceva decât dezertori politici, să dezerteze dintr-o formaţie politică şi să meargă în alta pentru nişte firfirei, ăştia nu sunt oameni politici, nu merită de niciun fel atenţia noastră. (...) Nu au cum să le dea banii decât prin chestiunea asta şi reprezintă ce? Ce poţi să faci cu nişte zeci de mii sau sute de mii. Atât e valoarea unui primar? Eu nu cred. Eu am văzut primari care au demnitate, care au verticalitate şi care îşi văd cu adevărat de proiectele şi de grijă faţă de cetăţenii. Proiectele la Ministerul Dezvoltării, la CNI, nu au cum să se întâmple, pentru că acolo fondurile sunt cât se poate de bine structurate şi atribuite pe fiecare proiect în parte. Este doar o amăgire. Personal am vorbit cu ministrul Dezvoltării, cu Adi Veştea şi i-am spus nimic nu se întâmplă fără respectarea procedurilor şi a legilor şi reglementărilor în vigoare", a declarat Nicolae Ciucă la Focșani.

În urmă cu două zile și-a anunțat plecarea din PNL către PSD a primarului comunei Dumitrești, Adrian Cacaurs. Primarul din Dumitrești a plecat din PNL alături de consilierii locali PNL din comună. Adrian Cacaurs este primul primar PNL din Vrancea care a trecut la PSD, înaintea alegerilor locale din 9 iunie.(M.G.G.)

 

loading...
PUTETI CITI SI...