Marian Vanghelie și Dan Tudorache își îndeamnă sustinatorii s-o voteze pe Gabriela Firea împotriva lui Nicușor Dan

Postat la: 31.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Marian Vanghelie și Dan Tudorache își îndeamnă sustinatorii s-o voteze pe Gabriela Firea împotriva lui Nicușor Dan

Invitați în două emisiuni distincte la postul de radio Gold FM, Marian Vanghelie și Dan Tudorache, candidați independenți la primăriile Sectorului 5, respectiv 1, și-au îndemnat suporterii să o voteze pe Gabriela Firea în competiția pentru Primăria Generală a Municipiului București, în detrimentul lui Nicușor Dan, pe care ambii foști pesediști îl văd ca pe un mare pericol pentru administrația Bucureștiului și după 2024.

Susținerea lui Marian Vanghelie vine din poziția unui om politic care a avut de furcă cu Statul Paralel, iar poziționarea publică împotriva lui Nicușor Dan și pentru Gabriela Firea a fost explicată ca având la bază convingerea sa că nu doar Nicușor Dan, ci și Popescu Piedone, fac parte din rețeaua de influență susținută și promovată de către generalul-interlop Florian Coldea.

„La PMB este o încurcătură a jocurilor coroborate ale domnului Piedone cu oamenii care sunt o punte între domnul Coldea și domnul Piedone. Piedone a fost băgat special în cursă, ca să ia o parte din voturile PSD-ului și ca Nicușor Dan să câștige. Dacă PSD-ul face eforturi și dacă ar fi să aleg între Firea și Nicușor, eu fiind de stânga, eu cred că Firea e mai potrivită. N-aș avea cum să mă duc înspre USR, care e la mâna lui Coldea și a întregului sistem al Statului Paralel", a afirmat Marian Vanghelie în interviul acordat moderatorului Andrei Gușă, în emisiunea „Dincolo de propagandă".

În cazul lui Dan Tudorache, cel care a demisionat de puțin timp din PSD, susținerea este conformă și cu poziția sa din 2020 și 2016, când a candidat în echipa Gabrielei Firea pentru primăria Sectorului 1. În ce-l privește pe Tudorache, care are șanse mari să o învingă în alegeri pe Clotilde Armand, el și-a motivat susținerea tot în aceeași linie în care nici la Sectorul 1, și nici la primăria capitalei nu mai trebuie să continue o administrație păguboasă, falimentară și neprofesionistă, care are la bază aceiași oameni din rețeaua generalilor-interlopi: Clotilde Armand la Sectorul 1, respectiv Nicușor Dan la Primăria Municipiului București.

„Înaintea scandalului cu cei doi generali, Nicușor Dan ar fi avut prima șansă, dar după începerea dosarului la DNA cu Coldea și Dumbravă eu consider că Firea se apropie vertiginos de Nicușor Dan și cred că până pe data de 9 iunie va reuși să-l depășească. Eu în 2020 am fost furat, la fel a fost furată și Gabriela Firea. Bucureștenii știu acest lucru și au văzut diferența dintre mandatul lui Nicușor Dan și mandatul Gabrielei Firea; cred că orice om de bună credință ar prefera-o pe Gabriela Firea", a declarat Dan Tudorache în interviul acordat moderatoarei Jessie Baneș, în cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie".

Susținerea celor doi foști primari apare ca extrem de consistentă în această perioadă, în care sondajele interne ale partidelor îl indică pe Marian Vanghelie ca potențial câștigător în competiția pentru primăria Sectorului 5, depășindu-l ca scor în acest moment pe Piedone Jr., iar Dan Tudorache apare pe locul 2 în competiția cu Clotilde Armand, la o distanță de 4-6 puncte față de primărița-dezastru care ar putea fi surmontată în ultima săptămână de campanie.

loading...
PUTETI CITI SI...