Marcel Ciolacu, replică explozivă pentru Florin Cîțu: "Prostia unui accident care a fost prim-ministru!"

Postat la: 12.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Marcel Ciolacu, replică explozivă pentru Florin Cîțu:

Fostul premier Florin Cîțu i-a cerut demisia actualului premier Marcel Ciolacu, pe care îl acuză că a pierdut banii din PNRR. În replică, Ciolacu îl numește pe Cîțu "prostia unui accident care a fost prim-ministru" și îi transmite că niciun proiect din PNRR nu a fost pierdut ci au fost mutate pe alte tipuri de finanțări europene, asta pentru că PNRR-ul este valabil doar până în 2026 și aceste proiecte nu putea fi finalizate la timp.

"Prostia unui accident care a fost la un moment dat prim-ministru, asta este cauza și efectele le vedem acum. Nu a fost nimic scos din PNRR care să nu fie inclus în alte proiecte europene. Știți foarte bine că PNRR are termen până în 2026, nu există niciun semn că se va prelungi. A fost o discuție inter-ministerială și s-au analizat care sunt proiectele unde există cele mai mici șanse să cheltuim banii până în 2026. Spitalele regionale au fost scoase și au fost trecute pe BEI și există deja aprobare. (...) Mai sunt niște proiecte de la Mediu care au fost trecute în alte zone.

Nu poți la PNRR, pentru că aici sunt cheltuieli fixe. Este prima oară când avem o analiză clară. Eu nu pot să-l cert pe ministrul Rafila că a scos niște spitale care nu aveau decât o schiță și niște sume orientative și nu se termina până în 2026. E normal să le treci pe alte proiecte de fonduri. S-a discutat în coaliție și s-a analizat. Aceasta a fost o decizie corectă pentru că pierdeam bani, altfel (...) BEI oferă cele mai mici investiții dobânzi pentru că sunt credite pentru proiecte de investiții.", a spus Marcel Ciolacu.

loading...
PUTETI CITI SI...