Marcel Ciolacu: Prioritatea este să închidem odată pentru totdeauna discuţia despre pensiile speciale!

Postat la: 23.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Marcel Ciolacu: Prioritatea este să închidem odată pentru totdeauna discuţia despre pensiile speciale!

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în acest moment prioritatea este să închidem odată pentru totdeauna discuţia despre pensiile speciale, despre cererea de plată numărul 2 din PNRR afirmând că deja lucrurile au depăşit un moment critic şi că au primit semnalele de la Comisie că este acceptată şi crede că ni se va da şi un termen de şase luni pentru a se închide ce mai este în discuţie, în două sau trei jaloane.

"Ce pot spune din punctul meu de vedere şi al PSD este că am văzut că cererea de plată numărul doi deja lucrurile au depăşit un moment critic. Am primit semnalele de la Comisie că este acceptată şi cred că ni se va da şi un termen de şase luni pentru a se închide ce mai este în discuţie, în două sau trei jaloane. Deci e un lucru foarte bun", a spus liderul PSD. Marcel Ciolacu a precizat că "în acest moment prioritatea este să închidem odată pentru totdeauna discuţia despre pensiile speciale".

"Repet, pensiile militarilor sunt pensii ocupaţionale. Nu sunt pensii speciale. Peste tot în lume, la toţi partenerii din NATO pensiile speciale nu sunt considerate pensii speciale. Noi avem datoria de a face o lege corectă şi discutată cu Comisia Europeană şi acceptată, astfel încât jalonul să fie îndeplinit. (..) Este o lege în Parlament. Ea a fost stopată din circuitul legislativ să vedem raportul Băncii Mondiale. Nu putem să-i dăm pe repede înainte şi să scoatem o lege greşită, cum am făcut de atâtea ori, pe emoţie, în ceea ce priveşte pensiile speciale, pe urmă să fie declarată neconstituţională sau Comisia să nu fie de acord. Prioritatea mea e să închide acest capitol pentru totdeauna", a mai arătat Ciolacu.

loading...
PUTETI CITI SI...