Marcel Ciolacu: Liderii social-democraţi din toată Europa au aprobat o rezoluţie pentru aderarea imediată a României la Schengen

Postat la: 11.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Marcel Ciolacu: Liderii social-democraţi din toată Europa au aprobat o rezoluţie pentru aderarea imediată a României la Schengen

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, anunţă că liderii social-democraţi din Europa au aprobat o rezoluţie în care este menţionat sprijinul pentru aderarea imediată a României la spaţiul Schengen.

"Mi-aş fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda şi cel de dreapta din Austria au blocat aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Nu este prea târziu să îşi schimbe opinia şi voi face tot ce îmi va sta în putinţă pentru a-i convinge de dreptul României de a fi în zona de liberă circulaţie", adaugă el.

"Liderii social-democraţi din toată Europa au aprobat astăzi o rezoluţie în care este menţionat şi sprijinul pentru aderarea imediată a României la spaţiul Schengen. Familia social-democraţilor europeni a fost cea mai fermă şi puternică susţinătoare a României la nivel european", a afirmat Marcel Ciolacu, vineri seară, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că va încerca să îi convingă şi pe cei care se opun intrării României în Schengen să se răzgândească. "Mi-aş fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda şi cel de dreapta din Austria au blocat aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Nu este prea târziu să îşi schimbe opinia şi voi face tot ce îmi va sta în putinţă pentru a-i convinge de dreptul României de a fi în zona de liberă circulaţie", a arătat el.

În textul rezoluţiei, făcut public de PSD, se arată că pentru protejarea şi consolidarea Acordului Schengen, una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene, se solicită ca României şi Bulgariei să li se permită imediat intrarea în Spaţikul Schengen, întrucât ambele ţări întrunesc toate criteriile.

loading...
PUTETI CITI SI...