Marcel Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"

Postat la: 29.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Marcel Ciolacu laudă constructorii români:

Premierul Marcel Ciolacu a lăudat firmele de construcție din România, în cadrul unui eveniment dedicat acestora. „Aţi doborât un mit, acela că firmele româneşti nu sunt capabile să construiască autostrăzi, unităţi sanitare, stadioane sau săli de sport de nivel european", a declarat premierul miercuri, 29 mai.

Ciolacu a apreciat în mod special faptul că firmele autohtone de construcție dovedesc că pot îndeplini standarde tehnice extrem de riguroase.

„Ştiu că, deseori, sunt companii străine de renume care refuză să participe la proiecte considerate prea complicate sau unde analiza financiară le arată că profitul nu este cel aşteptat. Ştiu că numai companiile româneşti au preluat anumite proiecte, după ce au fost reziliate contractele şi nicio altă companie străină nu a vrut să se complice cu segmente de autostrăzi, drumuri expres, clădiri care erau importante. În schimb, firmele noastre îşi asumă curajos aceste investiţii şi le finalizează impecabil. De aceea, în numele Guvernului României, vreau să vă mulţumesc pentru asta. Datorită muncii dvs, a constructorilor români, reuşim să menţinem în ultimii doi ani un ritm al investiţiilor fără precedent", a spus premierul Ciolacu, la Conferinţei internaţionale despre inovarea în construcţii „Solving the digital puzzle in construction"- INNOCONSTRUCT 2024.

Potrivit premierului, „sectorul contribuie cu 8% la PIB-ul anual al României, având creştere de la an la an, este un motor al economiei şi va continua să reprezinte o prioritate a guvernării".

„În vizitele mele prin ţară, ocaziile când discut cu constructorii sunt printre momentele mele favorite. Indiferent că suntem moldoveni, olteni sau ardeleni, toţi suntem oameni direcţi, şi mai ales dvs aveţi mult umor şi cu o înţelegere specială a vieţii. Sunteţi oamenii pe care îi admir cel mai mult pentru că de fapt dvs construiţi şi cred că România are nevoie de o perioadă de construcţie, are nevoie de lideri care să nu folosească ura şi dezbinarea pentru un interes politic care, de multe ori, s-a dovedit pe o perioadă foarte scurtă", a completat premierul.

loading...
PUTETI CITI SI...