Marcel Ciolacu ia în calcul înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene când va fi premier

Postat la: 18.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Marcel Ciolacu ia în calcul înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene când va fi premier

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat vineri, la Pitești, că şi-ar dori înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, atunci când va fi premier, din luna mai a acestui an, însă nu vrea o creştere a numărului de ministere, ci poate chiar o micşorare a numărului acestora, conform news.ro.

„Am stat de vorbă cu domnul profesor Vasile Puşcaş aplicat pe ceea ce nu funcţionează. Este normal, trebuie să recunoaştem când ceva nu funcţionează, să învăţăm şi să intervenim. Nu e o ruşine. Avem o neîmplinire. Avem un program PNRR şi ca să evităm astfel de răspunsuri care ar trebui totuşi coordonate. Noi nu vorbim de bani în PNRR, noi acolo vorbim de reforme şi de politici europene pe care le luăm şi le aplicăm şi în România, cu specificul românesc. Deci este un nivel profesionist de abordare. Am văzut şi ştiţi foarte bine că orice victorie are mulţi părinţi, orice eşec devine orfan. Şi atunci dacă toate celelalte state europene şi vă dau exemplu Germania are Ministerul Afacerilor Europene, Parlamentul României are comisii de afaceri europene atât la Cameră, cât şi la Senat, atunci trebuie să schimbăm acest lucru. Nu să mărim numărul de ministere, aici cred că am fost foarte clar, poate să îl mai şi restrângem şi să venim cu o altă abordare", a declarat Marcel Ciolacu, întrebat vineri la Piteşti ce schimbări ar putea apărea în Guvernul Ciolacu, la rotativă.

Liderul PSD a adăugat că atunci „când ceva nu a funcţionat, nu trebuie să ridicăm din umeri, nu trebuie să căutăm vinovaţi, fiindcă nu asta aşteaptă românii de la noi". „Românii de la noi aşteaptă rezolvări şi atunci schimbi ceva ca să funcţioneze", a subliniat acesta.

loading...
PUTETI CITI SI...