Marcel Ciolacu dă semnalul: Dosarul lui Coldea să fie discutat în CSAT

Postat la: 02.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Marcel Ciolacu dă semnalul: Dosarul lui Coldea să fie discutat în CSAT

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Prima News, că dosarul de corupție în care este implicat generalul în rezervă Florian Coldea ar trebui să fie discutat în CSAT.

„E evident că avem de a face cu un scnadal destul de important cu acte de corupție, încă foarte departe de a afla tot adevarul și mai mult ca sigur pentru că am intrat într-o democrație consolidată (...) sunt foarte multe lucruri care arată că direcția României este una corectă și apar astfel de lucruri.

Va trebui o discuție aplicată chiar în CSAT și văzut. (...) Un cadru legislativ în care să vorbești cu toate instituțiile, eu nu văd alt cadru decât CSAT. Ori Parlamentul să cheme toate instituțiile și atunci să legifereze. Până atunci ar trebui trase anumite reguli", a declarat premierul.

Ciolacu a precizat referitor la vinovăția lui Coldea, că în momentul în care magistrații au dat anumite măsuri, au făcut-o pe fapte întemeiate. Prim-ministrul a subliniat că terbuie făcut reglementari pentru că „dacă mai apar astfel de cazuri, atunci statul va avea de suferit".

Scandalul dosarului deschis de Direcția Națională Anticorupție generalilor Florian Coldea și Dumitru Dumbravă poate aduce schimbări legislative deloc avantajoase pentru actualii specialiști ai SRI. Mulți din generalii din sistem se pensionează la vârste fragede și mai apoi, în timp ce încasează pensii uriașe de la stat, oferă și consultanță pe sume mari de bani.

loading...
PUTETI CITI SI...