Lovitură de baros pentru PNL în Capitală: a fost sesizată ANI!

Postat la: 22.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Lovitură de baros pentru PNL în Capitală: a fost sesizată ANI!

Ies la iveală noi conflicte de interese ale primarului general Nicușor Dan. Doar că, de data aceasta, cercul se extinde. Urbanistul Alexandru Pânișoară a sesizat din nou ANI, în privința lui Nicușor Dan, a viceprimarului liberal Stelian Bujduveanu și a consilierului general Florin Covaci, de la USR.

Nicușor Dan, în calitate de director al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în București a propus o finanțare pentru asociație, din bugetul Capitalei, de 850.000 de lei. Totodată, Bujduveanu și Covaci s-au votat în consiliul director al aceleiași asociații și și-au alocat o cotizație de 500 de euro pe an, tot din banii municipiului București.

Prin lege, Primăria Capitalei nu poate finanța niciun ONG, cu excepția celor care au fost declarate de utilitate publică. Cu toate acestea, cinci ONG-uri au primit finanțare de la Primăria Capitalei, unul dintre acestea fiind Ecopolis, condus de Costel Popa, un apropiat al lui Nicușor Dan. De altfel, finanțarea pentru Ecopolis a venit cu patru zile înainte ca asociația să solicite în instanță suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector.

Contradicțiile legate de Nicușor Dan nu se opresc însă aici. Recent, a declarat că instanța i-a dat dreptate în cazul amenzilor primite de la Inspectoratul de Stat în Construcții, însă, potrivit informațiilor oficiale, nu a câștigat în niciun dosar împotriva ISC, deși a formulat până acum zeci de contestații.

loading...
PUTETI CITI SI...