Lista transferurilor în Satu Mare: Mircea Govor i-a prezentat pe primarii și viceprimarii care au trecut la PSD

Postat la: 06.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Lista transferurilor de la Satu Mare: Mircea Govor i-a prezentat pe primarii și viceprimarii care au trecut la PSD

Edilii unor localități din județul Satu Mare, ale căror nume au apărut deja în week-end pe lista "transferurilor" către PSD, au fost prezentați marți, în cadrul unei conferințe de presă, de președintele organizației județene a acestei formațiuni politice.

Doi dintre ei, primarul orașului Tășnad - Adrian Farcău și cel al comunei Pomi - Cosmin Krișan, erau de mai demult transferați neoficial la PSD, de la Pro România, respectiv ALDE, însă au fost nevoiți să aștepte schimbarea legislației pentru a putea face acest pas oficial cu două luni înainte de alegerile locale.

Ceilalți sunt toți foști liberali, care au trecut în echipa social-democraților după ce și-au exprimat nemulțumirea față de lipsa de susținere din partea conducerii județene a PNL pentru proiectele ce se derulează în localitățile lor.

Probabil cea mai importantă "achiziție" este primărița din Tarna Mare, Monica Sobius, care a trecut la PSD cu tot cu viceprimarul Vasile Lenghel și întreaga organizație PNL din comuna pe care o administrează. Pentru ea este o reîntoarcere, fiindcă și-a început cariera politică în PSD, însă la vremea respectivă nu i s-a aprobat candidatura din partea acestui partid, astfel că a trecut la PDL, apoi, în urma fuziunii din 2014, a fost timp de două mandate primar PNL, iar acum și-a exprimat speranța că va fi "măcar două mandate" primar PSD.

De asemenea, primarul comunei Căuaș, Marius Roka, a trecut la PSD cu toată organizația liberală de acolo, la fel cum a făcut și viceprimarul comunei Vetiș, Dan Codrea, cu tot cu cei șapte consilieri locali liberali.

O altă achiziție "sensibilă" este cea a viceprimarului comunei Socond, Nicolae Silaghi, care a reușit să transfere doar doi consilieri locali liberali în PSD, ceilalți rămânând fideli conducerii PNL.

Fără să mai nominalizeze pe cineva, Mircea Govor a confirmat că "se află în discuții" și cu alți edili liberali din județ, pe care speră să-i prezinte cât mai curând.

loading...
PUTETI CITI SI...