Iohannis, comandantul suprem al Armatei, acuzat că ascunde publicului informații despre tipul dronelor care s-au prăbușit

Postat la: 14.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Iohannis, comandantul suprem al Armatei, acuzat că ascunde publicului informații despre tipul dronelor care s-au prăbușit

Liderul USR, Cătălin Drulă, i-a cerut public explicații președintelui Klaus Iohannis în legătură cu dronele care s-au prăbușit în ultimele zile pe teritoriul României.

Într-o postare pe Facebook, Drulă a acuzat că sunt ascunse publicului informațiile despre tipul de dronă care s-a prăbușit și i-a cerut șefului statului să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Liderul USR i-a adresat lui Iohannis trei întrebări:

"1) Ce tip/model de drone sunt cele prăbușite pe teritoriul României? În mod cert, Klaus Iohannis are această informație (fragmentele se identifică relativ ușor), dar ea este ascunsă publicului. Din surse publice de analiză, știm că este vorba, cu mare probabilitate, de drone-kamikaze Shahed.

2) Care sunt măsurile militare de protecție a vieții civililor români? Experți militari au explicat necesitatea doborârii dronelor care intră în spațiul aerian românesc. Din toate informațiile pe care le avem, mijloacele militare necesare NU sunt în teren. Ce are de gând Klaus Iohannis, comandant suprem al Armatei, să facă?

3) De ce, la 10 zile de la prima explozie, cu cel puțin trei drone confirmate de autorități, dintre care una la 20 km în interiorul granițelor naționale, nu avem încă CSAT convocat pentru a discuta situația de securitate și pentru a lua măsuri de apărare a suveranității naționale și a vieții cetățenilor români?".

loading...
PUTETI CITI SI...