Diana Șoșoacă se aliază cu Alternativa pentru Germania într-un nou grup politic european

Postat la: 23.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Diana Șoșoacă se aliază cu Alternativa pentru Germania într-un nou grup politic european

Presa germană anunţă că S.O.S. România va face parte împreună cu partidul Alternativa pentru Germania (AfD) și alte partide naționaliste dintr-un nou grup politic intitulat "Suveraniștii".

Potrivit mai multor publicații din Germania, printre care și Spiegel, în Parlamentul European va apărea o nouă grupare de dreapta intitulată „Suveraniştii" din care va face parte și S.O.S. România, partidul condus de proaspătul europarlamentar Diana Șoșoacă.

Liderul S.O.S. România a anunțat în mai multe live-uri de la Bruxelles că se află în negocieri pentru formarea unui nou grup, dar nu a oferit amănunte pe motiv că negocierile sunt în curs. Ea a anunțat însă că a avut întâlniri cu europarlamentari din diferite țări, inclusiv din Germania, Bulgaria și Ungaria.

Potrivit unui articol Spiegel, AfD dorește să înființeze o nouă grupare în UE sub numele „Suveraniştii" și să aducă la bord oameni cu opinii similare. AfD a cerut deja Parlamentului European o sală pentru o sută de persoane și să găzduiască „ședința inaugurală a unui nou grup parlamentar".

Baza grupului va fi așa-numita Declarație de la Sofia a partidului Renaștere din Bulgaria din aprilie 2024, care solicită încetarea birocrației UE. Civilizația europeană este „amenințată de agresiunea ideologiilor globaliste", iar dreptul popoarelor la autodeterminare „este înlocuit de dictatura unei birocrații", se arată în comunicat. În vederea războiului din Ucraina, se solicită „negocieri de pace".

Potrivit publicației Spiegel, printre membrii acestui nou grup parlamentar se numără partidul condus de europarlamentarul Diana Șoșoacă, S.O.S. România, precum și următoarele formațiuni:

Renașterea din Bulgaria
Se Acabó La Fiesta (Petrecerea sa terminat) din Spania
NIKI (Mișcarea Patriotică Democrată) din Grecia
Konfederacja Wolnosc i Niedpodleglosc (Confederația Libertății și Independenței) din Polonia
Hnutie Republika (Mișcarea Republicii) din Slovacia
Hazank Mozgalom (Patria noastră) din Ungaria
De asemenea, Sarah Knafo de la Reconquête din Franța, partener și consilier al liderului de partid Eric Zemmour, s-ar putea alătura și ea noului grup.
Ce urmează?
Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO, luni, la Poiana Brașov, va avea loc Comitetul Executiv al partidului S.O.S. România, unde se va discuta inclusiv despre formarea noului grup în Parlamentul European și se vor stabili strategiile pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an, presa anunțând că Diana Șoșoacă va candida și la prezidențiale.

loading...
PUTETI CITI SI...