Cum poate sa inceapă Marele Război: România reacționează dur la "anexarea" neoficială a Transnistriei de către Rusia

Postat la: 24.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum poate sa inceapă Marele Război: România reacționează dur la

Ministerul Afacerilor Externe al României condamnă alegațiile, lipsite de fundament, conținute în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse de vineri privind regiunea transnistreană a Republicii Moldova, precum și retorica amenințătoare și provocatoare utilizată.

Potrivit MAE, „propagarea intenționată de informații fără corespondență în realitatea de pe teren reprezintă o abordare extrem de periculoasă, în contextul actual de securitate, în care Federația Rusă își intensifică războiul de agresiune împotriva Ucrainei".

„Este inacceptabilă această încercare de creare artificială de tensiuni și destabilizare în regiune și în legătură cu Republica Moldova", transmite MAE.

MAE al României face apel la responsabilitate, la abandonarea retoricii agresive, escalatorii și provocatoare, precum și la abținerea de la orice declarații și acte care pot afecta stabilitatea regiunii și a Republicii Moldova.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, vineri, asupra efectelor presupuselor activităţi militare ale Ucrainei în apropierea regiunii separatiste moldovene Transnistria, subliniind că Moscova poate considera atacuri acţiunile împotriva etnicilor ruşi sau a trupelor ruse.

„În legătură cu acumularea semnificativă de personal şi echipamente militare ale unităţilor ucrainene în apropierea frontierei dintre Ucraina şi Transnistria, prin instalarea de poziţii de tragere de artilerie şi a unui număr fără precedent de zboruri cu drone ale armatei ucrainene deasupra teritoriului Transnistriei, avertizăm Statele Unite, ţările membre NATO şi Ucraina asupra acestor acţiuni aventuriere", a transmis Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit agenţiei Tass.

„Nu trebuie să aibă nimeni niciun dubiu asupra faptului că forţele armate ale Federaţiei Ruse vor răspunde adecvat la orice provocare a regimului de la Kiev; dacă se va produce aşa ceva, forţele ruse vor asigura protecţia compatrioţilor, a contingentului de menţinere a păcii şi a personalului militar din Transnistria". Orice acţiune care generează ameninţare de securitate "va fi considerată atac asupra Federaţiei Ruse, în conformitate cu reglementările internaţionale", atrage atenţia Ministerul de Externe de la Moscova.

loading...
PUTETI CITI SI...