Comunicat de presa: Programul Taberelor ARC 2023 editia a XIV-a

Postat la: 03.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Comunicat de presa: Programul Taberelor ARC 2023 editia a XIV-a

COMUNICAT DE PRESA: Astăzi, 2 martie, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a avut prima întâlnire de lucru privind organizarea Taberelor „ARC" cu ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea.

În cadrul acesteia, secretarul de stat a menționat:

Continuăm programul nostru de suflet, taberele "ARC", pentru copiii românilor de pretutindeni. Este vorba de proiectul DRP prin care copiii românilor din afara granițelor pot redescoperi România, pe toată perioada verii, un proiect foarte important pentru păstrarea legăturii tinerei generații cu țara mamă. Dacă anul trecut am avut aproximativ 1.200 de copii, tineri și cadre didactice, din 18 țări, în 2023 ne propunem să ajungem la 5.000 de participanți, care să beneficieze de o tabără plină de activități în România.

Împreună cu reprezentanți ai Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, au fost propuse centrele de agrement unde se vor desfășura taberele. În plus, ne dorim ca prima serie de copii să redescopere România la începutul lunii iulie, iar ultimul grup să încheie programul la finalul lunii august. Vă invităm să fiți alături de noi și în ediția din acest an a Programului de Tabere „ARC", pentru susținerea identității lingvistice și culturale a românilor de pretutindeni, program care va ajunge la aproape 28.000 de participanți.

loading...
PUTETI CITI SI...