ANI recunoaște că averea lui Daniel Tudorache este legală

Postat la: 30.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

ANI recunoaște că averea lui Daniel Tudorache este legală

Fostul edil al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a fost exonerat de către Agenția Națională de Integritate (ANI) de alegațiile conform cărora ar fi dobândit o avere necuvenită, în timpul cât a fost primar în Banu Manta nr.9

Astfel, potrivit Raportului de evaluare din data de 13 octombrie 2023, „În urma finalizării evaluării efectuate în lucrarea privind pe Tudorache Daniel, primarul Sectorul 1 București, nu au fost identificate diferențe semnificative , în sensul prevederilor art. 18 din Legea 117/2010."

Mai pe românește spus asta înseamnă că inspectorii de integritate nu au descoperit diferențe nejustificate între averea și veniturile realizate de către Daniel Tudorache. De aceea, ANI dispune clasarea lucrării 5460/A/II/03.02.2021.

În context, trebuie amintit faptul că, în februarie 2021, ANI se autosesiza în cazul edilului de atunci din Banu Manta nr. 9, pe baza unor „informații" apărute în presă, după cum se menționează chiar în Raportul de evaluare.

Mai grav decât atât, Direcția Națională Anticorupție (DNA) se autosesiza, în cazul aceluiași Daniel Tudorache, tot pe baza „informațiilor" apărute în presă, declanșând urmărirea penală împotriva acestuia.

Ciudățeniile continuă, în ceea ce privește anchetele derulate de către ANI și DNA, mai apoi și in procesul penal împotriva lui Tudorache.

Astfel, deși Raportul de evaluare al ANI specifică faptu că perioada pentru care s-au făcut verificările este, conform Legii, aceea în care Daniel Tudorache a deținut funcția de primar al Sectorului 1 - adică 23 iunie 2016, când a fost validat ca primar - 31 decembrie 2020, când s-a încheiat anul fiscal, din conținutul Raportului reiese că au fost verificate bijuteriile fostei soții a fostului edil , de care acesta divorțase, în 1993, adică cu mulți ani înainte ca acesta să ajungă primar al Sectorului 1 și chiar de apariția legislației cu privire la integritate.

Contactat de Ziarul de Investigații, fostul primar din Banu Manta spune că va folosi Raportul de evaluare al ANI în procesul penal intentat de către DNA, pentru a-și dovedi nevinovăția. Tudorache mai spune că nu mai are niciun fel de ambiții politice, nu mai urmărește candidaturi, la alegerile de anul viitor, ci vrea doar să-și dovedească nevinovăția în instanță în procesul penal.

„Deci, dacă o luăm cu finalul, pentru că exact pe ultima pagină din Raport - pentru că am primit un Raport cred că de 14 -15 pagini, care spune clar că nu sunt elemente care să facă o vinovăție a mea. Deci, au clasat dosarul.

Deci, informațiile pe care le-au avut din presă, la nivelul anului 2020 - sfârșitul anului 2020, 2021, nu s-au confirmat.

Așa și scrie, în Raport, s-a autosesizat, după niște articole de la Digi, de la alte televiziuni. Chiar scrie în Raport chestia asta. Și au vrut să verifice. Și au verificat și nu s-au confirmat toate informațiile care au apărut în spațiul public.

Dar, dacă cineva vrea să-ți facă rău, îți născoceste un articol și ANI se autosesizează.

E adevărat, de acest Raport mă voi folosi în instanță, pentru că procesul meu se bazează strict pe aceleași informații, din aceleași ziare. Și voi merge cu acest Raport , în instanță.

Deci, ei au unele informații și, dacă nu vin cu dovezi, în fața judecătorului, pierd procesul. Pentru că singura mea avere e imaginea, pe care mi-au făcut-o varză.

Nu mă mai gândesc, în momentul ăsta, nici la candidatură, vreau să-mi rezolv procesul în instanță. După ce îmi rezolv procesul în instanță, văd ce am de făcut", a declarat fostul edil al Sectorului 1, Daniel Tudorache.

loading...
PUTETI CITI SI...