Andrei Gușă: Klaus Iohannis ațâță focul protestelor cu bună știință! PSD ia în calcul să iasă de la guvernare după 1 iulie

Postat la: 31.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Andrei Gușă: Klaus Iohannis ațâță focul protestelor cu bună știință! PSD ia în calcul să iasă de la guvernare după 1 iulie

În emisiunea „Raport de zi", prezentată de Ana Maria Păcuraru la Realitatea Plus, jurnalistul și patronul Radio Gold FM, Andrei Gușă, a dezvăluit, pe surse, motivul real al amânării rotativei guvernamentale. Capul răutăților se dovedește a fi chiar Iohannis!

În urma presiunilor sindicaliștilor și a profesorilor intrați în grevă, guvernanții iau în calcul o majorarea salarială etapizată pentru cadrele didactice chiar din acest an. În plenul Parlamentului USR-ul și partidul AUR au recurs la o serie de gesturi controversate, caracterizate de unii ca fiind un circ ieftin, iar de alții ca fiind o inițiativă benefică prin care li se aduce la cunoștință politicienilor care sunt cerințele profesorilor, prin faptul că au adus în Parlament pancartele care afișau mesajele profesorilor. Indiferent dacă această inițiativă este genuină sau dacă a fost folosită ca strategie pentru ca partidele menționate să câștige puncte electorale în plus, un lucru este cert: rotativa s-a amânat și viitorul României este guvernat de incertitudine din această cauză.

Jurnalistul Andrei Gușă a venit cu o serie de informații tari, de ultim moment, dezvăluind motivul real pentru care rotativa guvernamentală a fost amânată. Se pare că s-a aflat, pe surse, că președintele Klaus Iohannis ațâță focul protestelor pentru a specula această situație tensionată în interesul său, pentru că își dorește „premierul lui". Iată ce a dezvăluit Andrei Gușă:

„Klaus Iohannis nu vrea rotația asta. E limpede că are o coabitare mai bună cu Ciucă sau cu PNL-ul. Se pare că Iohannis alimentează din ce în ce mai mult protestele acestea, nu doar greva profesorilor, dar vrea să se ajungă la un protest general pentru ca atunci când se face rotația să pice din start guvernul Ciolacu și să aleagă alt premier. Marcel Ciolacu este foarte supărat pe Iohannis din acest motiv, pentru că astfel președintele creează o destabilizare totală. PSD-ul ia în calcul, dacă nu se termină procesul acesta de intrare în grevă generală până la 1 iulie, să iasă de la guvernare".

loading...
PUTETI CITI SI...