Erdogan promite că atacurile militare executate asupra pozițiilor kurde din nordul Siriei reprezintă " doar începutul"!

Postat la: 24.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Erdogan promite că atacurile militare executate asupra pozițiilor kurde din nordul Siriei reprezintă

Turcia este mai hotărâtă ca oricând să-şi apere frontiera cu Siria de combatanţii kurzi, a declarat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

"Operaţiunea noastră cu avioanele noastre, tunurile noastre şi dronele noastre este abia la început. Hotărârea noastră de a ne apăra toate frontierele de sud (...) printr-o zonă de securitate este astăzi mai fermă ca oricând", a declarat Erdogan în timpul unui discurs în parlament.

"Ne vom continua operaţiunile aeriene fără întrerupere şi vom intra pe teritoriul teroriştilor în momentul ce ni se va părea oportun", a continuat preşedintele turc.

Turcia a lansat duminică operaţiunea "Claw Sword", o serie de raiduri aeriene în nordul Irakului şi Siriei, urmate de atunci de tiruri de artilerie susţinute împotriva poziţiilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţilor de Apărare a Poporului (YPG).

Ankara susţine că până acum a ţintit 471 de obiective.

Marţi seara, bombardamente ale artileriei turce s-au concentrat în special asupra oraşului emblematic Kobane, bastion al YPG eliberat în 2015 din mâinile jihadiştilor din Stat Islamic cu sprijinul Occidentului, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

loading...
PUTETI CITI SI...