Serviciile secrete "Servesc Patria" lor!

Postat la: 24.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Serviciile secrete

În legislația României este prevăzut ca serviciile secrete să nu poată avea agenți acoperiți printre cei ce exercită puterea politică sau în justiție, măsura e necesară, deoarece altfel mandatele celor vizați ar deveni imperative și la cheremul ofițerilor ce controlează rețelele de acoperiți.

În realitatea treburile au stat mereu pe dos, după lovitura de stat din 1989 și preluarea puterii reale de către securiștii regimului Ceaușescu, serviciile secrete românești și străine și-au impus mereu rezidenții în structurile de putere, ca exemple simple sunt președinții pe care i-am avut până acum, Iliescu, Constantinescu, Băsescu, Iohannis, toți patru fiind "acoperiți". În perioada următoare o să le prezint fișele de rezidență, sunt sigur că e util ca să pricepeți mai bine de ce am derapat ca țară prin acțiunile lor, și-am ajuns să fim un SECURISTAN prost organizat.

Revenind în prezent, dintre prezidențiabilii anunțați sau previzibili la alegerile din 2024 n-am reușit să disting nici măcar un singur "civil", cei mai mulți sunt rezidenți ai SIE, unul e al DGIA (serviciul secret al armatei), altul e al DGIPI (fostul "Doi și-un sfert"), o candidată e asumată de SPP, dar are maneta la SRI. Nu detaliez azi, dar am promis că-n campania electorală o să expun public candidații de tip "securici".

Ieri am publicat o notiță prin care anunțam că "celebrul Coldea se reinventează politic la Congresul PSD" de azi, prin alegerea în noua structură de conducere a mai multor lideri ce se află în rețeaua sa. Am exagerat puțin, iar azi fac corecția necesară și zic că toți cei pe care i-am enumerat erau deja prinși în rețeaua de rezidenți ai SRI, încă de când Coldea era șef, asupra unora "generalul negru" păstrându-și autoritatea. Deci putem opera cu ideea că cel mai puternic serviciu secret românesc își crează pârghiile prin care să controleze decizia în așa-zisul "cel mai puternic partid politic românesc". Desigur că acest control se va exercita mai ales la alcătuirea listelor pentru parlamentare, și de-aici bănuiala mea "rezonabilă" că SRI vrea controlul noului legislativ. Desigur că n-avea mari probleme nici în controlul celui actual!

Cel mai inedit scenariu al momentului pentru alegeri este cel prin care insipida Elena Lasconi va fi împinsă în turul doi la prezidențiale, tocmai pentru a i se asigura lui Ciolacu o victorie chiar și mai facilă decât cea posibilă în confruntarea cu Simion, ce va rămâne cu statutul de "iepure". Numărul de panouri de pe șosele al lui Lasconi îl depășește deja pe cel al ostașului Ciucă, mai are puțin și-l ajunge din urmă și pe Simion, iar la televiziuni nu există vreo dezbatere despre alegeri unde să nu fie pomenită fosta știristă din Hațeg, azi primăriță în Câmpulung. Ea a preluat președinția USR cu sprijinul și motorizarea lui Lucian Pahonțu, șeful SPP, ce căpătase referințele potrivite de la amicul său, Florian Coldea. Nu se știe încă dacă Coldea i-a povestit lui Pahonțu cum a ajuns Lasconi la Pro Tv, și-apoi la SRI, cu sprijinul protectorului său vechi, răposatul deputat Timiș, tot din Hațeg, cert e că azi calculele șefului SPP sunt date peste cap. El o vizase pe Lasconi ca să fie de folos candidaturii lui Ciucă, numai că planul se dovedește defectuos, azi șefa USR îl depășește pe "ostaș" în sondajele raportate, și a devenit prima favorită pentru locul 2 la primul tur de prezidențiale. Eu operez chiar cu ideea că "generalul negru" l-a păcălit pe Pahonțu, tocmai ca să-și deservească foștii colegi din SRI, acest lucru e bine plătit prin protecție în justiție.

Deci, dacă va merge Lasconi în turul doi, pe cale de consecință la parlamentarele din 1 decembrie se va produce și salvarea politică a USR, ce va obține minimum 20%. Asta înseamnă că grupul de parlamentari useriști, pe care Coldea și SRI s-au trudit să-i recruteze pentru alegerile din 2020, se regenerează în noul Parlament. În acest scenariu, PSD va merge către 40% la parlamentare, deci avantaj tot la SRI, și-uite așa putem previziona o majoritate bine controlată. Se rezolvă problema și cu Iohannis, pe care nu-l mai vrea nimeni la butoanele puterii din 2025, iar un PNL, ce va ajunge la maximum 15% reprezentare parlamentară, îl va uita imediat, ba cred că liberalii îl vor împinge cu bucurie pe Klaus pe scara decăderii sale. Se mai obține și o reprezentare slabă a suveraniștilor care, fără candidat în turul doi, nu vor obține nici ei mai mult de 15% în total. Majoritatea de guvernare va fi floare la ureche, UDMR stă cu arma la picior, cu un Hunor Kelemen gata să "servească și el patria" și să se supună ordinelor venite din "pădurea SRI", așa cum a dovedit-o mereu (ați observat sper că, făcându-se de rușine, Hunor a indicat-o deja și el pe Lasconi ca favorită la finală, deci a semnalizat că e parte fidelă din plan).
Se mai pot întâmpla destule în următoarele 3 luni, dar în nici un caz "jihadul" din justiție contra adversarilor lui Ciucă, așa cum în mod naiv crede Pahonțu, doar pentru că Iohannis a numit șefii Parchetelor. El doar i-a numit, dar maneta procurorilor a rămas în "pădure"!

Cum va fi deci organizată puterea în SECURISTAN din 2025? Cu un președinte rezident al unuia dintre serviciile secrete enumerate mai sus, dar cu o majoritate solidă ce-l va controla pe președinte, majoritate ce va fi controlată fără dubiu de către SRI. Vorbim deci despre balanța puterii, dar doar între securiști, pentru că ei au învățat bine dictonul "Servesc Patria". Patria lor!

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...