S-a anunțat că Ianis Hagi pleacă de la Glasgow Rangers. Mai bine așa, decât să își bată ăia joc de el.

Postat la: 01.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

S-a anunțat că Ianis Hagi pleacă de la Glasgow Rangers. Mai bine așa, decât să își bată ăia joc de el.

Gică Hagi a dezvăluit lipsa de caracter a scoțienilor. După ani de zile de secetă Rangers a reușit să câștige campionatul cu Ianis Hagi, care a avut un aport important. Ianis s-a accidentat jucând pentru Rangers și după ce s-a refăcut nu au mai vrut să îl primească. N-au contat nici evoluțiile sale foarte bune de la Euro 2024.

Eu aveam o părere proastă despre Rangers de când Steaua s-a întâlnit cu ei în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, în 1988. Mi s-a părut că nu este de bun augur că Ianis Hagi se duce acolo. Eu le știu ca suporter, din presa vremii, însă Gică Hagi i-a înfruntat atunci pe teren, ca jucător al Stelei, sigur i-o fi spus lui Ianis cu cine are de a face.

În tur, Steaua i-a învins cu 2-0 și pentru returul de la Glasgow, Rangers a recurs la cel mai mizerabile metode. Dacă nu mă înșel, în noaptea de dinaintea partidei, după antrenamentul oficial al Stelei au retrasat dungile, ca să micșoreze terenul. Mi se pare că au încercat și să-i împiedice pe steliști să doarmă, parcă au făcut noaptea zgomot la hotel, sau au încercat să le trimită "folcloriste" în camere. Dacă cineva își mai amintește, îl rog să scrie la comentarii.

Rangers s-au dovedit niște animale pe teren. Erau turbați că Marius Lăcătuș deschisese scorul în min 3 și Steaua conducea cu scorul general 3-0. Graeme Souness, "gloria" lui Rangers a comis un fault sălbatic împotriva lui Iosif Rotariu, putea să-l scoată pe viață din fotbal. Cel mai dezgustător mi s-a părut faptul că tot Souness a început să se văicărească, simulând că el a fost cel accidentat.
Steaua a eliminat atunci Rangers și s-a calificat în semifinalele CCE.

Rangers sunt niște jigodii, aceasta este cultura lor organizațională. Apropo, măcelarul Souness a fost apoi timp de 5 ani manager al clubului. Mai bine că Ianis a scăpat de ei. E un jucător valoros în vârstă de numai 25 de ani și mai are o carieră îndelungată înaintea lui.

Apreciez foarte mult decizia selecționerului Mircea Lucescu care a decis să îl convoace pe Ianis Hagi la națională pentru meciurile cu Kosovo și Lituania, deși nu este titular la echipa de club. Sunt sigur că Ianis își va găsi repede echipă de club la care să joace.

Una dintre marile calități ale lui Mircea Lucescu este că știe să reabiliteze jucători care au avut probleme de moral, accidentări, conflicte cu cluburile, cu presa sportivă samd. Cel mai bun exemplu este Doru Cămătaru, pe care l-a adus de la U Craiova la Dinamo, dar mai sunt și alții.

George Scarlat

loading...
PUTETI CITI SI...