Întreg statul român pe poziția ghiocelului!

Postat la: 23.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Întreg statul român pe poziția ghiocelului!

Lansarea candidaților AUR, o mișcare îndrăzneață și în același timp riscantă, făcută în avans de George Simion, s-a suprapus unui alt eveniment de prim plan. Umilirea premierului Marcel Ciolacu și întregului stat român de către Viktor Orban al Ungariei. Exact când liderul AUR a anunțat că o victorie a candidaților săi ar putea contribui la reorientarea politicii UE. Un interesant punct de întâlnire cu referirile lui Orban raportate tot la UE.

Încercând un îndrăzneț experiment diplomatic, Marcel Ciolacu l-a invitat la masă pe premierul Ungariei Viktor Orban. Prin persuasiune a încercat să-l determine pe acesta să nu mai atenteze, cum a făcut-o și altă dată, la onoarea, la sensibilitățile și la statutul tradițional de bună gazdă a poporului român. Nu i-a reușit. Odată ajuns la băile Tușnad, la așa-zisa Școală de Vară, instalat la prezidiu, premierul Ungariei a început prin a fi mitocan. A afirmat că s-a mai întâlnit cu încă 19 premieri ai României pe parcursul mandatelor sale și și-a exprimat speranța că poate, de această dată, va avea noroc. În sensul că-l va identifica pe Marcel Ciolacu drept un bun partener al Ungariei. O dublă ironie usturătoare la adresa statului român. Care, în opinia sa, își schimbă prea des premierii și nu îi alege pe cei care trebuie. Dar acesta a fost doar începutul. În continuare, din nou, fără să o spună explicit, a deplâns Trianonul, sugerând că Transilvania este o bucată de teritoriu maghiar. O jignire maximă adusă poporului român. Dar asta nu este tot.

În tentativa sa de a fi diplomat până la capăt, Marcel Ciolacu și-a utilizat prerogativele de premier pentru a determina jandarmeria să facă scut în jurul maghiarilor de pretutindeni, nepermițându-le sub nicio formă românilor să participe la eveniment. O uriașă greșeală. Școala de Vară de la Tușnad nu este și nu a fost niciodată o școală de vară. E o simplă denumire a unui miting politic. Desfășurat pe pământ românesc. Cum să nu le permiți românilor, care erau înarmați doar cu steaguri tricolore, să participe și ei, în propria lor țară, la acest miting? Cumva, la semnalul subliminal al premierului nostru, unele televiziuni chiar i-au taxat pe românii care cântau cântece patriotice, drept naționaliști extremiști. Fără a fi prezentate niciun fel de probe în acest sens. Tonul a venit de la Palatul Victoria.

În loc să fie declarat persona non grata în vizita sa neoficială din România și în baza antecedentelor sale, Viktor Orban a fost, prin unele intenții ale unei Marcel Ciolacu, legitimat. Poate că vom ști cum să procedăm în viitor. Una este o vizită oficială a reprezentantului unui stat aliat UE și NATO, și cu totul altceva este o vizită particulară a unui iredentist și propagandist. Deloc întâmplător, există însă și un punct comun demn de semnalat între agenda politică a premierului Ungariei Viktor Orban și agenda politică a lui George Simion. Liderul AUR, atacând iredentismul violent al lui Viktor Orban în raport cu România, a salutat în același timp poziția acestuia legată de Uniunea Europeană. În ceea ce mă privește, împărtășesc și eu poziția celor doi. Uniunea Europeană trebuie schimbată. Întoarsă la fundamentul ei. Remodelată într-o asociere de state naționale. Uniunea urmând să servească interesele acestora. Și în același timp să le dea socoteală pentru fiecare ban cheltuit. Poate că asistăm la începutul sfârșitului pentru neomarxiștii UE. Poate că Dreapta va câștiga, rând pe rând, în statele UE și își va trimite, astfel, europarlamentari patrioți în organismul de decizie UE.

În rest, nu-mi rămâne decât să insist din nou, a nu știu câta oară, pentru ca toți oamenii politici care au jignit în mod repetat sentimentele naționale ale românilor să fie declarați, atunci când încearcă să vină în această țară ca simplii indivizi particulari, "persona non grata". Pentru a nu mai suferi niciodată rușinea pe care am suferit-o acum.

Sorin Rosca Stanescu

loading...
PUTETI CITI SI...