Hai cu PNL la psihiatru!

Postat la: 25.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Hai cu PNL la psihiatru!

N-am urmărit Congresul PSD decât în mod indirect și sumar, am citit doar titlurile fluviului de știri ce ne-a potopit ieri pe la prânz. Am de remarcat doar apariția ca vicepreședinte a LGBT-istei Viorica Stoiciu, dar aici speța e mai complicată și voi comenta altădată.

În mod normal, în urma Congresului PSD liberalii ar fi trebuit să tacă, nemulțumirea majoritară și explicită contra guvernării ar fi rezolvat în mod natural terfelirea adunării pesediștilor. În schimb, de la Ciucă în jos au început să curgă gârlă declarații liberale ce se doreau dure, despre dictatură și socialism, una mai penibilă decât alta, am citit câteva dintre ele și m-a apucat râsul, dacă le veți analiza veți observa o rară imbecilitate.

În 2010 am publicat cartea "Un ospiciu numit România. Cronica unui eșec premeditat", și-acolo am analizat inclusiv comportamentul politicienilor de la putere, care se lăsau atunci abuzați de către Băsescu și Statul Paralel. Unul dintre exemplele folosite era Emil Boc, "preșul lui Băsescu", căruia i-am prezis atunci că nu-și va mai reveni vreodată la un comportament normal, tocmai pentru că se lăsase abuzat mult prea tare. Și-am avut dreptate!

Revin la liberali, care de 10 ani suportă abuzul lui Iohannis asupra lor, n-a fost nici un moment în care să încerce să i se opună, sasul a făcut ce-a dorit cu ei, iar ei s-au supus asemenea unei târfe ce suportă orice, urmărind doar plata de la finalul actului. Și da, liberalii au fost răsplătiți cu guvernări și demnități publice în mandatele lui Iohannis, de la mic la mare ei și familiile lor s-au îmbogățit la niveluri pe care nici nu le puteți imagina.

Acum însă a venit vremea decontului, iar peneliștii sunt atât de tonți încât își închipuie că acesta va fi totuși unul pozitiv. N-au învățat nimic de la șmecherii lui Băsescu, noii lor colegi care, ca să scape de răspundere și confirmându-și eticheta de curve politice, l-au trădat spre finalul mandatelor pe marinarul-abuzator, ba l-au și poreclit "javră ordinară", ce-a trebuit astfel să iasă din scenă.

Tot cu un apelativ similar va ieși din politică și abuzatorul Iohannis, însă nici abuzații liberali nu se vor mai salva. În urmă cu cca 6 luni comentam cu confrații de la GOLD FM că doar lepădarea de Iohannis, cel mai detestat personaj politic din istoria recentă, ar mai oferi PNL-ului șansa de supraviețuire. Slabi, șantajabili, lacomi, ba chiar și proști, liderii liberali au sperat la soluții salvatoare tipice unui SECURISTAN, care chiar au fost aplicate la alegerile comasate din iunie, care însă nu reprezentau miza cea mare.

Până deunăzi ei au crezut că le va merge schema frauduloasă și pentru parlamentare/prezidențiale, că Klaus-abuzatorul mai are puterea să lupte pentru perpetuarea sa la putere și după 2024, iar ei vor beneficia din nou. N-au priceput niciodată, și poate nici acum, că președinții din SECURISTAN, ca Băsescu sau Iohannis, n-au decât acea putere conferită prin protecția serviciilor secrete, a instituțiilor de forță.

Acestea au decis demult că nu i-o vor mai acorda, și acesta e tâlcul real al plecării lui Eduard Hellvig de la SRI în 2023, dar atenție, doar după ce serviciile secrete s-au asigurat că-i iau lui Iohannis autoritatea guvernării, instalându-l acolo pe Ciolacu, favoritul pe care l-au ales pentru preluarea președinției la alegerile ce urmează. Cei din "Garda pretoriană" de la Cotroceni, condusă de către Lucian Pahonțu, s-au amăgit că, dacă au reușit numirea șefilor de la Parchete, vor deține și autoritatea asupra cătușelor, nepricepând că manetele noilor șefi au rămas tot în "pădure".

"Hai cu PNL la psihiatru!", acesta e filmul ce va rula în această toamnă, va fi unul de tip tragi-comic. Situația va fi însă dramatică în țară după consumarea acestor alegeri cu rezultat anunțat deja, iar eu mă pregătesc ca la final să scriu volumul doi la "Un ospiciu numit România" (cu adăugirea SECURISTAN), abuzatorii sunt aceiași, dar vor impune alt lider formal, ce vine de la Buzău.

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...